Du behöver

  • 600 g spättafilé färsk eller fryst
  • 150 g mjukost med räkor
  • 200 g räkor som skalas
  • 3.5 msk mjölk
  • 0.5 krm svartpeppar
  • hackad dill
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk vitt vin eller vatten

Garnering:

1 st stenbitsrom burk röd

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Grovhacka räkorna och blanda dem med mjukosten. Tillsätt peppar, dill och lite mjölk för att få osten smidig.

2
Tina fiskfiléerna om de varit frysta. Dela dem på längden och fördela fyllningen på dem.

3
Rulla ihop filéerna och ställ dem tätt i en låg traktörpanna. Smula över fiskbuljongtärningen. Häll på vin (vatten), lägg på lock och sjud ca 5 minuter. Garnera med rom och servera med kokt potatis eller ris och sockerärter.