Du behöver
- 600 g spättafilé färsk eller fryst
- 150 g mjukost med räkor
- 200 g räkor som skalas
- 3.5 msk mjölk
- 0.5 krm svartpeppar
- hackad dill
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 msk vitt vin eller vatten
Garnering:
1 st stenbitsrom burk röd
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Grovhacka räkorna och blanda dem med mjukosten. Tillsätt peppar, dill och lite mjölk för att få osten smidig.
2
Tina fiskfiléerna om de varit frysta. Dela dem på längden och fördela fyllningen på dem.
3
Rulla ihop filéerna och ställ dem tätt i en låg traktörpanna. Smula över fiskbuljongtärningen. Häll på vin (vatten), lägg på lock och sjud ca 5 minuter. Garnera med rom och servera med kokt potatis eller ris och sockerärter.