Du behöver

  • 6 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 dl olja
  • 75 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • vetemjöl ca 15 dl

Pensling:

ägg eller vatten
vallmofrö eller sesamfrön

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 24 korvbröd:

Gör så här

1
Värm vätskan till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.

3
Dela degen i ca 24 bitar. Rulla ut dem till långa bröd, som läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter.

4
Pensla korvbröden och strö ev på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt bröden kallna under bakduk på galler. De går bra att frysa.


Kommentar:
Degen kan också bakas ut som frukostbullar!