Du behöver
- 4 st bakpotatis
- 500 g räkor med skal
- 0.5 dl lättmajonnäs
- 0.5 dl kesella
- 60 g ishavsrom
- dill klippt
- salt och peppar
Garnering:
räkor några skalade
kaviar svart
dillvippor
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Borsta och skölj potatisarna väl. Torka dem. Stick ned en gaffel i potatisen på några ställen. Ställ potatisarna på galler och baka dem mitt i ugnen ca 1 timme.
2
Gör under tiden räkröran. Skala räkorna. Skär dem i mindre bitar.
3
Blanda samman majonnäs med kesella. Rör ner ishavsrom, räkor och klippt dill. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär ett kryss i varje färdigbakad potatis och tryck ihop den så att inkråmet kommer upp. Lägg räkröran i potatisen och garnera den eventuellt med räkor, svart kaviar och dillvippor. Sallad är gott till.
Sätt fram olika skålar med ingredienser och låt var och en själv fylla sin potatis. Välj t ex creme fraiche, svart kaviar och hackad lök, hackad skinka och pepparrotsgrädde, creme fraiche, knaperstekt smulad bacon och strimlad purjolök, mjuk vitlöksost och hackad paprika eller gräddfil, inlagd sill och hackad lök. Bråttomvariant: Har du bråttom vinner du tid genom att göra ett kryss i potatisen, lägga dem i varmt vatten och låta dem koka medan ugnen blir varm. Ta sedan upp dem, torka dem och läg