Smörgåstårta Annorlunda

Den här smörgåstårtan är tänkt som en förrättstårta för det lite finare kalaset. Tårtan går bra att förbereda och blir godare av att få stå över natten. Men garnera inte den förrän det är dags att äta.

Du behöver

  • 300 g bröd t
  • 75 g smält smör eller margarin

Fyllning:

5 st hårdkokta ägg
200 g lax rökt
1 dl klippt gräslök
2 msk senap
2 dl crème fraîche gärna lätt
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Garnering:

stenbitsrom röd
avokado
citron
dill

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Smula brödet fint i matberedaren eller finhacka det för hand. Blanda med fett och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2
Skala och hacka äggen. Finhacka lax och gräslök. Blanda hacket med senapen.

3
Blanda ner röran i creme fraiche, rör inte för mycket om du har valt lätt creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg fyllningen i formen, jämna ytan och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.

5
Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.

Scroll to Top