Du behöver

  • 9 skiva formbröd längdskuret vitt

Fyllning 1:

1 st kräftost ca 250 g

Fyllning 2:

1.5 dl lättmajonnäs
1 dl crème fraîche
2 st förp krabbpinnar

Garnering:

2.5 dl lättmajonnäs
persilja finklippt
1/2-1 kg räkor som skalas
1 st stenbitsrom burk svart
3 st hårdkokta ägg
tubkaviar
150 g lax rökt
rädisor
persilja

Det här behövs för 15-20 bitar:

Gör så här

1
Skiva brödet på längden. Putsa av kanterna. Tänk på att det är lättare att skiva ett bröd som inte är dagsfärskt.

2
Lägg 3 skivor bredvid varandra som en botten. Bred på fyllning 1. Lägg nästa 3 skivor på tvären över de första. Bred på fyllning 2. Lägg de sista skivorna överst, parallellt med de första.

3
Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela tårtan.

4
Sätt rikligt med finklippt persilja på kanten.

5
Garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi. Sätt den kallt tills den ska ätas.


Kommentar:
Brödkanter som putsats bort kan du torka till ströbröd Om du vill göra det lite enklare för dig kan du köpa färdigskuret bröd, s k landgångsbröd Tårtan går bra att frysa men då helst ogarnerad. Får du rester kvar kan du frysa dem, men plocka då bort ägg och rädisor