Smögengryta

Många rynkar på näsan åt fiskbullar, men visste du, att de lagas av den finaste fisken och kan anrättas på många goda sätt. Den här lättlagade grytan blir kalasgod.

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st paprikor gröna
  • 2 st tomater
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st fiskbullar stor burk i räksås
  • 0.5 tsk salt
  • räkor ev 5 hg som skalas

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lökarna. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skär tomaterna i tärningar.

2
Fräs lök och paprika i matfett tillsammans med paprikapulvret i ca 10 minuter. Rör om då och då.

3
Tillsätt fiskbullar med såsen och tomaterna. Salta. Låt grytan bli genomvarm och servera den med kokt potatis eller ris.

Scroll to Top