Du behöver
- 600 g rotselleri
- 500 g blandfärs
- 1 st champinjoner ca 185 g
- 1 st gul lök
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk chilisås
- 2 dl mjölk
- ost ca 1 dl riven
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Skala rotsellerin. Skär den i skivor. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rotsellerin rinna av.
2
Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in och löken är mjuk och glansig. Låt det kallna.
3
Rör samman färsen med svampblandningen, salt, peppar, chilisås och mjölk. Arbeta till en smidig smet.
4
Lägg selleriskivorna på smord långpanna. Bred färsen över och strö på lite riven ost.
5
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills färsen är genomstekt. Bjud kokt råris och grönsallad till.