Moules Marinière

I Frankrike och Belgien serveras musslor på alla restauranger. Prova att koka dem själv. De blir delikata!

Du behöver

  • blåmusslor ca 50 st färska
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st rotselleri liten bit
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st persilja knippa

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Borsta musslorna noggrant under rinnande kallt vatten. Kasta bort musslor med spräckt skal och sådana som inte stänger sig.

2
Skala och finhacka lök och rotselleri. Fräs det i lite smör och peppar.

3
Tillsätt vin och buljong. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka på hög värme under lock ca 5 minuter, tills musslorna har öppnat sig.

4
Häll av spadet i en annan kastrull. Tillsätt grädde och klippt persilja. Koka upp snabbt.

5
Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll soppan över. Bjud rätten omedelbart. Servera bröd till som kan suga upp den goda soppan.

Scroll to Top