Du behöver
- blåmusslor ca 50 st färska
- 0.5 st gul lök
- 1 st rotselleri liten bit
- 0.5 krm svartpeppar
- 2 dl vin torrt vitt
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- 1 st persilja knippa
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Borsta musslorna noggrant under rinnande kallt vatten. Kasta bort musslor med spräckt skal och sådana som inte stänger sig.
2
Skala och finhacka lök och rotselleri. Fräs det i lite smör och peppar.
3
Tillsätt vin och buljong. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka på hög värme under lock ca 5 minuter, tills musslorna har öppnat sig.
4
Häll av spadet i en annan kastrull. Tillsätt grädde och klippt persilja. Koka upp snabbt.
5
Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll soppan över. Bjud rätten omedelbart. Servera bröd till som kan suga upp den goda soppan.