Du behöver

  • basilikablad ca 2 dl finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 krm salt
  • 0.75 dl olivolja
  • 50 g parmesanost nyriven

Det här behövs:

Gör så här

1
Nyp av bladen från basilikaknippan. Finhacka dem eller mal bladen.

2
Rosta pinjenötterna lätt och mal eller finhacka dem.

3
Skala och finhacka vitlöken.

4
Lägg basilika, nötter, vitlök och salt i en mortel. Stöt allt till en fin pasta eller kör det i en mixer.

5
Späd lite i taget med olivolja omväxlande med parmesanost tills du får en simmig kräm.


Kommentar:
Är det svårt att få tag på basilika så ta istället hälften av persilja och hälften basilika eller enbart persilja till peston. Du kan också ersätta pinjenötterna med valnötter.