Fru Bråttoms köttsoppa

När mormor kokade köttsoppa tog det nästan en hel dag, ja, det var ett riktigt långkok! Men bryner du benfritt kött först, får du snabbare en god köttbuljong som stomme till en härlig soppa.

Du behöver

  • 300 g nötkött benfritt i små tärningar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1.5 l vatten
  • 1 tsk salt 5 vitpepparkorn
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka 1 bit rotselleri
  • 1 st purjolök
  • persilja klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn köttet i fett, salta och lägg köttärningarna i en gryta. Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört.

2
Skala och tärna rotfrukterna samt strimla den ansade purjolöken. Lägg detta i grytan och späd med resten av vattnet.

3
Koka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10-15 minuter. Strö över persilja och servera med en hård ostsmörgås.


Kommentar:
Rosta gärna det hårda brödet.

Scroll to Top