Du behöver
- 11 st potatis medelstora
- 2 msk smör eller margarin
- 1 st kyckling ca 1 1
- 1.5 tsk salt
- 2 tsk dragon
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 msk soja
Garnering:
persilja klippt
Ugn: 250/200°
Marinerade morötter:
400 g morötter
1 msk balsamvinäger
2 msk olja
1 msk vatten
1 krm salt
0.5 tsk timjan
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Smält fettet och fördela hälften på botten av en ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg skalade potatisklyftor i formen. Stek i 250° mitt i ugnen i ca 5 minuter.
2
Dela kycklingen i 2 halvor. Salta och peppra och strö dragonen på köttsidan av kycklingen. Ta ut formen, för potatisen åt kanterna och lägg kycklinghalvorna med skinnsidan upp i mitten. Pensla kycklingen med resten av fettet blandat med soja.
3
Sänk ugnsvärmen till 200° och stek mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pensla någon gång under tiden och vänd potatisen försiktigt. Strö över persilja och bjud rätten med en sallad och marinerade morötter.
4
Skär morötterna i stavar och koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och häll på marinaden. Morötterna ska vara varma när marinaden hälls på.