Du behöver

Botten:

200 g mandelmassa riven
2 st bittermandel
2 st ägg
1 dl lätt crème fraiche
0.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Chokladmousse:

200 g blockchoklad mörk i bitar
4 st äggulor
4 dl vispgrädde

Garnering:

Vispad grädde
blockchoklad smält
citronmeliss

Det här behövs för ca 8-10 port:

Gör så här

1
Blanda den rivna mandelmassan med riven bittermandel, ägg, creme fraiche och mjölet blandat med bakpulver.

2
Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pröva med en sticka! Låt kakan kallna helt.

3
Smält blockchokladen i 100° varm ugn eller i mikron eller i en skål över en kastrull med hett vatten. Rör sedan ner äggulorna, en i taget, och låt smeten svalna. Tillsätt chokladsmeten till den vispade grädden.

4
Bred krämen på kakan. Låt tårtan stå kallt någon timme.

5
Garnera tårtan innan den ska serveras. Den bör ätas kylskåpskall.


Kommentar:
Tårtan går bra att frysa. Ät den gärna halvtinad.