Du behöver
- 2 dl Ljummet vatten ca 37
 - 50 g jäst
 - 0.5 tsk salt
 - 4 dl vetemjöl
 - 150 g smör eller margarin
 - 2 msk socker
 - 4 st ägg
 - vetemjöl ca 7 dl
 
Pensling:
ägg
Ugn:250°
Gör så här
1
                Rör ut den smulade jästen med vattnet. Tillsätt salt och 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en lös deg.Jäs ca 30 minuter.
            
2
                Rör matfett och socker mjukt. Blanda ner detta, resten av mjölet och äggen i den jästa degen. Arbeta till en smidig deg.
            
3
                Ta upp degen på mjölat bakbord. Ta undan ca 1/6 av degen. Dela resten av degen i ca 24 bitar.
            
4
                Forma bitarna till släta bullar, som läggs i dubbla pappersformar (eller folieformar). Rulla ut den sparade degen till 24 små kulor. Gör en fördjupning i bullarna och tryck fast kulorna där.
            
5
                Jäs bullarna ca 30 minuter.Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter. Låt brödet kallna på galler utan bakduk.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






