Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel malen
  • 3 st banan mogna
  • 1 msk socker

Limekräm:

2 dl lätt crème fraiche
1 dl florsocker
saft skal och av 1 limefrukt
0.5 st kokosflingor påse

Garnering:

limeskal rivet

Ugn: 175°C

Det här behövs till ca 10-12 bitar:

Gör så här

1
Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver, bikarbonat och kanel. Rör ner det i smeten.

3
Mosa bananerna med 1 msk socker och blanda ner moset. Rör till en jämn smet.

4
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-55 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.

5
Blanda samman alla ingredienserna till limekrämen. Bred krämen över kakan. Garnera eventuellt med limeskal. Ställ kakan kallt ca 30 minuter innan den ska serveras. Kakan går att frysa utan limekräm.