• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så får du ett friare liv utan begränsningar – med en elskoter

  Slå på strömmen, vrid om handtaget, kör iväg och upplev känslan av frihet utan begränsningar. Med en elskoter från Skand blir livet inte bara enklare utan också friare.

  Så får du ett friare liv utan begränsningar – med en elskoter

  Vill du få ett friare liv och kunna ta dig vart du vill, när du vill, och samtidigt färdas utsläppsfritt på både gångvägar och vanliga vägar utan krav på körkort? Då kan en elskoter vara det rätta för dig.

  Idag begränsar många sina liv, kanske på grund av att man inte har körkort eller svårt att gå långa sträckor. Är du en av dem så är du långt ifrån ensam, men varför begränsa sig när du kan ta dig fram enklare än någonsin med en elskoter från Skand? Med den kan du enkelt åka och handla, njuta av härliga utflykter eller ta dig ut på långa hundpromenader med vänner när du vill.

  Henry Ljungberg från Örebro har en elskoter från Skand, och är en av många nöjda kunder. Han är en gammal ingenjör vars största intresse i livet har varit bilar, så det var ingen lyckodag när han fick parkera personbilen för gott på grund av hälsoskäl.

  – Min Skand är som att ha egen bil, bekvämare än taxi, man åker när man vill och stannar när man har lust. Färdtjänst blir inte av, säger Henry.

  Även hans fru har en elskoter och de har varit makarnas frihetsmaskiner, inte minst under pandemin. Tack vare elskotrarna har de kunnat vara ute mycket och tagit sig till härliga naturområden – givetvis med kaffekorgen packad.

  Njut av friheten med el elskoter från Skand.

  Lämna bilen hemma och spara pengar

  Förutom att elskotrar tar dig dit du vill på ett smidigt sätt så är det även ett betydligt mer ekonomiskt och miljövänligare transportmedel än bilen. Just nu skjuter bränselpriserna i höjden, och trots att elpriset också ökat senaste tiden så är det fortfarande mer förmånligt att färdas med elskoter än bil. Dessutom behöver du inte betala för trafikförsäkringar eller liknande.

  För att ta din elskoter dit du vill behöver du bara ladda den i ett vanligt eluttag innan du kan dra iväg. De är billiga i drift – snittkostnaden för att köra 100 km med Skands elektriska skotrar är under 10 kronor.

  Hitta modellen för dig

  När du ska välja vilken modell som skulle passa dig bäst finns det några olika saker som kan vara bra att kolla på, som till exempel drifttid, hastighet och köregenskaper.

  Skands populära modeller goMoto och Leijona är båda lätta att använda, billiga i drift och gör det möjligt för dig att få ett aktivt och innehållsrikt liv med socialt umgänge, ta dig till olika aktiviteter eller handla. Här kan du läsa mer om dem!

  goMoto 4.3 är en täckt elmoped som kan ta dig dit du vill oavsett väder.

  Skand goMoto är Nordens mest populära trehjuliga moped! Och inte utan orsak, för den här modellen har en lagom effektiv motor som tar dig upp för alla backar, utan att förbruka särskilt mycket el. Den är dessutom stilren och har liknande färger som moderna personbilar i premiumklass.

  goMoto 3.3
  Täckt elmoped från 60 900 kronor. Den går i 25km/h vilket inte kräver körkort.  goMoto 3.3 hör till Moped klass II, du får alltså köra den utan körkort om du är född före 1 oktober 1994, och det är förmånligt att försäkra den  En laddning räcker upp till 70 km. Finns som röd och vit. 

  goMoto 4.3
  Täckt elmoped från 78 900 kronor. Går i 25 km/h eller 45 km/h*. 25 km/h modellen klassificeras som en moped klass 2 och kan köras utan körkort om är född före 1 oktober 1994. Finns i grå och röd. En laddning räcker upp till 92 km. goMoto 4.3 är en täckt elmoped som kan ta dig dit du vill oavsett väder.

  Leijona är en öppen seniorskoter med en avancerade styrenhet som garanterar en säker och kraftfull framfart, även i branta backar. Leijonas topphastighet är 20 km/h, och du behöver inget körkort för att köra den.

  Leijona 1300
  Leijona är en öppen seniorskoter med en avancerade styrenhet som garanterar en säker och kraftfull framfart, även i branta backar. Leijonas topphastighet är 20 km/h, och du behöver inget körkort för att köra den eftersom den klassificeras som en cykel.  Seniorskoter från 22 900 kronor. Går i 20 km/h. Finns i blå och röd. En laddning räcker upp till mellan 55 och 100 km beroende på vilken modell du väljer. 

  Leijona 1400
  Seniorskoter från 29 900 kronor. Går i 20 km/h. En laddning räcker upp till 55 km.  Standard maxhastigheten på alla Skand ® 1400 modeller är 20 km/h, vilket jämförs i trafiken med en vanlig cykel. Kräver varken körkort eller registrering. Finns som röd. Nu kan du dessutom köpa till ett tak till denna modell, så du kan dra ut på vägarna oavsett väder!

  Leijona 1300 och Leijona 1400 tar dig smidigt dit du vill.

  *45 km/h = Kräver AM körkort för att få köras på allmän väg (Klass 1). Trehjuliga mopeder klass II får köras på en cykelbana med lite trafik och tillräcklig bredd om särskild försiktighet iakttas. 

  Vill du veta mer? Läs mer på www.skand.com eller ring och beställ på 08-525 03949.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!