Tävling: Vinn härlig vistelse i norra Tyskland att nyttja under nästa år

I norra Tyskland finns mycket att uppleva, oavsett vilken tid på året du reser, vilka intressen du har eller hur gammal du är. Nu har du chansen att vinna en resa hit, och vinsten är giltig till och med 31 december 2021!

Här finns allt ifrån härliga vandrings- och cykelleder, många sjöar och milslånga stränder, till unika museum, flera av UNESCO:s världsarv och spännande evenemang. Norra Tyskland är närmare än du tror, och du kan ta dig dit med både bil, tåg, färja och flyg. 

Här berättar vi lite om de städer och regioner som du kan vinna ett besök till, och vilka de sex vinster du tävlar om är!

Mecklenburg-Vorpommern

I delstaten, vars huvudstad är Schwerin, ligger de gamla Hansastäderna Stralsund, Wismar och Rostock, och flera kända badorter som bland annat Warnemünde, Binz och Sellin – varav de två sistnämnda ligger på Tysklands största ö Rügen. På ön finns även landets minsta nationalpark Jasmund, i vilken det finns en stor bokskog som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Gillar du att cykla är delstaten perfekt, eftersom det finns många bra cykelleder här som tar dig runt i det vackra landskapet, och inte minst till de vackra stränderna. Läs mer om Mecklenburg-Vorpommern här!

Tävla om: Två nätter i dubbelrum Deluxe för två personer på Romantik Hotel Schleelehof i Stralsund inklusive frukost, ett besök vid undervattensmuseet Ozeaneum och en guidad stadstur (totalt värde 450 euro). En T/R-biljett på Öresundsbron (värde cirka 120 euro).

Tävling: Vinn härlig vistelse i norra Tyskland att nyttja under nästa år
Utsikt över Hotel Romantik Scheelehof. Copyright: Tourismuszentrale Stralsund/Friederike Hegner

Schleswig-Holstein

 Schleswig-Holstein ligger nära gränsen mot Danmark, och här kan du bland annat uppleva delstatens huvudstad Kiel, Hansastaden Lübeck och “lilla Amsterdam” Friedrichstadt, som ligger på västkusten. Delstaten har en fantastisk natur som sträcker sig från Nordsjöns till Östersjöns kust, samt nationalparken och UNESCO:s världsarv Vadehavet. Ta dig fram mellan många floder, sjöar och gröna kullar till fots, på cykel, eller varför inte på vattnet. Uppskattar du god mat finns här även många Michelinrestauranger, mysiga caféer och lokala krogar. Här finns även Käsestrasse (ost-semestervägen). Den sträcker sig genom hela delstaten och binder samman dess många matproducenter som du kan besöka, ta guidade turer hos, smaka på goda ostar och såklart köpa med dig dina favoriter hem. Läs mer om Schleswig-Holstein här!

Tävla om: Två nätter i dubbelrum för två personer, inklusive frukost samt en middag på ett 4-stjärniga superiorhotellet Nordport Plaza Hotel i södra delstaten (värde cirka 320 euro). En T/R-biljett på Öresundsbron (värde cirka 120 euro).

Tävling: Vinn härlig vistelse i norra Tyskland att nyttja under nästa år
Nordport Plaza Hotel. Copyright: Marko Moog

Hamburg

Hamburg förknippas ofta med sin stora hamn, men staden är en av världens mest hållbara städer. Här finns god mat, bra shopping, ett rikt kulturliv, vackra miljöer och historiska sevärdheter. Missa inte det ståtliga konserthuset Elbphilharmonie, världens största modelljärnväg Miniatur  Wunderland och passa på att ta en tur på Alstersjön som ligger mitt i staden. Läs mer om Hamburg här

Tävla om: Två nätter i ett dubbelrum för två personer, inklusive frukost, på Mercure Hotel i centrala Hamburg, samt tredagarskortet Hamburg Card som ger gratis transport med kollektivtrafiken och rabatter på sevärdheter, museer och mycket mer (värde cirka 320 euro). En T/R-biljett på Öresundsbron (värde cirka 120 euro).

Tävling: Vinn härlig vistelse i norra Tyskland att nyttja under nästa år
Gastro Bullerei i Hamburg. Copyright: Hamburg Tourismus GmbH/Julia Schwendner

Bremen

Bremen är kanske mest känd för Bröderna Grimms saga om Stadsmusikanterna från Bremen och visst är den en stor del av stadens identitet. Men här finns även mycket annat att se! Strosa längst med floden Weser, äta god mat, besök Schnoorviertel-kvarteren som började byggas redan på 1400-talet, och upplev flera UNESCO:s världsarv som till exempel rådhuset (Rathaus). Passa även på att ta en kopp kaffe eller en god öl – två drycker som är signifikanta med staden. Läs mer om Bremen här!

Tävla om: Två nätter i dubbelrum för två personer på det härliga Radisson Blu Hotel Bremen, en middag för två i Bremen Ratskeller, en guidad stadstur för två personer. (Värde cirka 300 euro). En T/R-biljett på Öresundsbron (värde cirka 120 euro).

Tävling: Vinn härlig vistelse i norra Tyskland att nyttja under nästa år
Promenaden “Schlachte” längst med floden Weser. Copyright: WFB / Jonas Ginter

Lübeck

 Den mysiga Hansastaden Lübeck ligger intill floden Trave. Staden, även känd som marsipanens huvudstad och där köpmansförbundet Hanse grundades, bjuder på allt från historiska sevärdheter och kulinariska upplevelser till roliga festivaler – alla med gångavstånd från varandra. Här finns det unika Holsten Gate som är ett av UNESCO:s världsarv, de medeltida kvarteren i Gamla stan som kallas Dockhusen och de många unika kyrkorna. Läs mer om Lübeck här!

Tävla om: Lunch för två på den traditionella restaurangen Schiffergesellschaft (rederiets skrå), två biljetter för ett besök på European Hansemuseum och en guidad stadstur på svenska (längd 1,5 timmar). Du får se höjdpunkterna i Gamla stan inklusive Holsten Gate, rådhuset, kyrkorna som tillhör den berömda silhuetten av Gamla stan, gränder och gårdar (värde cirka 161 euro). En T/R-biljett på Öresundsbron (värde cirka 120 euro).

Tävling: Vinn härlig vistelse i norra Tyskland att nyttja under nästa år
Utsikt över Holstentor från St. Peterskyrkan i Lübeck. Copyright: Olaf Malzahn

Niedersachsen

Niedersachsen är Tysklands näst största delstat och Hannover är huvudstad. Här finns stadens kända mässområde, vacker natur och Herrenhäuser Gärten – några av Europas största barockträdgårdar. I regionen finns även många städer att uppleva, som till exempel Celle, Hildesheim och Stade. I Celle finns Europas längst sammanhängande sträcka av korsvirkeshus. Du kan även besöka Jägermeisters hemstad Wolfenbüttel, ta en guidad tur i fabriken där den kända drycken tillverkas, och såklart få smaka på den! Läs mer om Niedersachsen här

Tävla om: Två nätter för två personer i ett dubbelrum med frukost på femstjärniga Althoff Hotel Fürstenhof Celle (värde cirka 526 euro beroende på när du reser). En T/R-biljett på Öresundsbron (värde cirka 120 euro)v.

 

Tävling: Vinn härlig vistelse i norra Tyskland att nyttja under nästa år
Femstjärniga slottshotellet Althoff Hotel Fürstenhof Celle. Copyright: Althoff Hotel Fürstenhof Celle

Öresundsbron 

I år har det gått 20 år sedan Öresundsbron byggdes, och som en del av jubileet kan du köpa BroPass® till halva priset – kortet som gör att du kör över bron till halva priset – varje gång. Det innebär att du redan var efter den första tur / returresan över Öresundsbron sparat in kostnaden för årsavgiften. Läs mer om det här!

Tävling: Vinn härlig vistelse i norra Tyskland att nyttja under nästa år
Via Öresundsbron tar du dig vidare genom Danmark och fram till Tyskland. Copyright: Øresundsbron

Tävla här

Ta chansen att delta i tävlingen om en resa till Tyskland – sex fina reseupplevelser tävlas ut som du kan läsa om ovan. För att vara med och tävla behöver du svara på frågan nedan, samt berätta vilken som är din favoritdestination i norra Tyskland!

Vinsterna är giltliga till och med 31 december 2021. Observera att resan till Tyskland ej ingår.

Lycka till!

Scroll to Top