Ta tåget söderut: Guide till härliga Hamburg

Hamburg är inte bara en vacker och grönskande plats, det är dessutom en av världens mest hållbara städer – något som märks tydligt väl här. Till Hamburg tar du dig enkelt med tåg, för en både behaglig och miljövänlig resa.

Ta tåget till Hamburg

Du kan boka dina tågbiljetter på:
– europarunt.se/tyskland-interrail 
– snalltaget.se
– bahn.de

Den gamla hansastaden Hamburg ska inte ses som ett andrahandsalter­nativ till huvudstaden Berlin. Trots sin stora hamn och närheten till Ruhrom­ rådet har Hamburg tagit plats bland världens miljövänligaste städer, och också utsetts till Europas gröna huvudstad 2011.

Allt fler svenskar upptäcker tjusningen med kuststaden, inte bara på grund av alla sevärdheter, utan också tack vare lättillgäng­ ligheten vid resa från Sverige. Med bara sex timmar med tåg från Malmö når du fram till en av Tysklands absolut vackraste städer. 

 

Ta tåget söderut: Guide till härliga Hamburg
Upptäck Hamburg på cykel. Foto: Andreas Vallbracht

ÄTA: Gröna rätter

Är du en matälskare har du kommit helt rätt! Hamburg räknas nämligen till Tysklands gastronomiska centrum. Här kan du starta dagen med en härlig frukost som doftar av nybryggt kaffe från ekologiskt odlade bönor. Avsluta med en trerättersmeny baserad på rå­ varor från regionen valda utifrån säsong.

Hamburg tar hållbarhet till bordet och du är varmt välkommen att smaka. Njut av högkvalitativa rätter tillagade av kärlek – och gröna ingredienser.

Tips: BioKonditorei Eichel och Café Quiddje 

AKTIVITET: Miniatur Wonderland

När du ändå går i tågtankar: I Hamburg finns världens största modelljärnväg där man med stor detaljrikedom byggt upp stä­ der, flygplatser och kända byggnader i mini­ atyr. Museet har 1 040 tåg som kör på längs 15 000 meter järnväg och växer ständigt. Här kan du bland annat hitta Pippis hus och en tågstation i vinterskrud från Kiruna.

Miniatur Wunderland ligger i Speicher­ stadt som är en del av de gamla packhus­ kvarteren. 

Läs mer om Hamburg på hamburg-travel.com/sustainable-hamburg!

Ta tåget söderut: Guide till härliga Hamburg
Foto: Geheimtipp Hamburg

BO: Hållbara hotell

Vad sägs om att välja ett miljömedvetet boendealternativ vid nästa resa till Hamburg? Här hittar du ett stort antal hotell som redan vid själva bygget har haft klimat och miljö i åtanke, och gjort materialval utifrån biodynamiska och regionala produkter. Många hotell stödjer även sociala projekt eller fokuserar på hållbarhet när det gäller personalförmåner.

Tips: Privathotel Lindtner Hamburg eller Superbude St.Georg 

RESA: Ta dig runt

I Hamburg finns flera sätt att ta sig runt på ett miljövänligt sätt. Antingen på räls med tåg eller tunnelbana, på gatan med hjälp av en hyrcykel eller på vattnet med kajak. Tips! Alla som plockar upp skräp under kajakturen slipper betala sin resa. 

Läs mer om Hamburg på hamburg-travel.com/sustainable-hamburg!

Vill du läsa mer om tågresor till Tyskland?

Anmäl dig till Tyska Turistbyråns nyhetsbrev om det här!

Scroll to Top