24 timmar i Hannover – detta får du inte missa

Mat, shopping och kultur står i centrum för ett besök i Hannover. Det här får du inte missa i den nordstyska staden.

Det gröna Hannover

Hannover är känt för att vara Tysklands mest miljövänliga stad. 
Sedan 1990 har staden minskat utsläpp från el och värme med 40 procent. Man har också byggt hus som har upp till 80 procent mindre energiförbrukning.
De senaste 20 åren har över 8 000 träd planterats.
Träden är till för att dels göra gator och torg vackrare, men också för att lindra översvämningar och agera boende för fåglar och andra smådjur. 

Strax väster om Berlin ligger den gamla marknadsstaden Hannover. 
Hannover är en lummig och mysig tätort som är väl värd att lägga ett par dygn i. Nedan listar vi de saker du inte bör missa väl på plats. 

 

Aktiviteter och kultur

Den röda tråden

Der Rote Faden är en 4,2 kilometer lång sträcka som går genom Hannover. Längs vägen finns mer eller mindre det mest sevärda som staden har att erbjuda. 
Exempel på sevärdheter är operan, det historiska museet och den stora saluhallen.

Här kan du läsa mer

 

Barockträdgården

Med över en halv miljon besökare varje år är Herrenhäuser Gärten, barockträdgården, Hannovers mest berömda attraktion. Trädgården är välbevarad och bjuder in till en lugn, vacker och grönskande atmosfär.
2015 vann Herrenhäuser Gärten det europeiska trädgårdspriset.

Här kan du läsa mer

  

24 timmar i Hannover – detta får du inte missa
Det europeiska trädgårdsprisets vinnare 2015. Foto: Lars Gerhardts

Stadshus med utsikt

Hannovers landmärke och mest fotograferade plats är stadshuset i stadens centrum. Det påminner om ett slott med sina tinnar och torn. I toppen av byggnaden finns en kupol dit du kan åka med världens enda krökta hiss. Besökarna åker först vertikalt för att sedan, i en vinkel på 17 grader, drivas uppåt. Väl uppe får du en magnifik utsikt över Hannover.

 

24 timmar i Hannover – detta får du inte missa
I det vackra rådhuset kan du ta hiss upp till kupolen i toppen- Foto Lars Gerhardts.

Äta

Pier 51

Pier 51 är stadens stolthet när det kommer till mat och dryck. I en vacker miljö precis bredvid sjön Maschsee kan du sitta på restaurangens terrass och avnjuta regionala specialiteter men också kreativa drinkar.

Läs mer här

 

Matmarknaden

På Martkhalle, en anrik saluhall, får du uppleva en riktigt härlig atmosfär. Här blandas frukt och grönt med fisk och charketurier av hög kvalité. Perfekt för lunch.

Läs mer här

 

Jante

Om du firar något speciellt, eller bara vill njuta lite extra av din semester, är stjärnkrogen Jante perfekt. Det innovativa köket bjuder på säsongsbaserad mat och högklassiga viner. 

Läs mer här

24 timmar i Hannover – detta får du inte missa
Missa inte ett besök på saluhallen Markthalle.

Shoppa

I Hannovers centrum, med utgångspunkt vid torget Kröpcke, hittar du stadens bästa shopping. Här blandas internationella modemärken med shoppingvaruhus och klassiska kedjor. På de mindre sidogatorna finns små, mer unika, butiker.
Om du är ute efter att handla second hand eller i andra mer alternativa butiker rekommenderas stadsdelarna Nordstads, Linden, List och Südstadt. Där kan du enkelt lägga en hel dag på shopping.

 

LÄS OM FLER RESMÅL I TYSKLAND HÄR

24 timmar i Hannover – detta får du inte missa
Scroll to Top