• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Låt inte katten dra in fästingar

  När vädret blir varmare vaknar naturen till liv och bjuder in till spännande upptäcktsfärder för utekatten. Men den ökade temperaturen innebär även att fästingarna vaknar.

  Låt inte katten dra in fästingar

  Fästingar är irriterande parasiter som lever på blod från din katt. På vår och höst är de som mest aktiva och om din katt får gå ute i gräset sitter de tålmodigt och väntar på att få bita och suga blod. 

  Fästingar som katten tar med in kan smitta dig

  Fästingarna kan gömma sig i kattens päls och sedan krypa över till andra familjemedlemmar och i värsta fall smitta med fästingburna sjukdomar om de får lov att bita sig fast. Några​ av de vanligaste fästingburna sjukdomarna är borrelia och TBE. Tas fästingen bort inom ett dygn minskar risken för borrelia. TBE kan överföras direkt vid fästingbettet.

  Ett enkelt sätt att skydda sig mot fästingburna sjukdomar är att förebygga att katten tar med sig dem hem. Seresto halsband har en fästing­avvisande egenskap, som gör att fästingen trillar av pälsen innan den biter. Alla fästingskydd har inte denna egenskap och vi rekommenderar att fråga på ditt apotek om före­byggande fästingskydd.

  Tryggt skydd för äventyraren

  Vi som har katt vet att våra katter är äventyrslystna och kryper runt i buskar och gräs för att utforska nya spännande platser. Låt din katt njuta av naturen med ett tryggt skydd mot fästingar. Seresto halsband har två säkerhetsmekanismer som gör att det utvidgas eller bryts av om din katt skulle råka fastna någonstans.

  Skydda din utekatt med Seresto

  Katter som går ut kan vara borta flera dygn i sträck och därmed vara svåra att behandla utan oönskade uppehåll. Seresto är ett långtidsverkande halsband, som gradvis släpper ut en låg dos under hela skyddsperioden och som minimerar risken för att
  fästingarna biter eller suger blod.

  För varje sålt Seresto halsband på Apoteket AB, går 15 kr oavkortat till Djurens Vänner som värnar om djurens rättigheter och hjälper utsatta katter att få nya kärleksfulla hem.

  Köp Seresto här.

  Seresto finns receptfritt på apoteket.

  Tävla med Bayer – vinn biobiljetter

  Nu har du chans att vinna två stycken biobiljetter (värde 200 kr). Svara på frågan nedan så kan du bli en av totalt fem vinnare. 

  Lycka till!

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1 . När bör fästingen tas bort för att minska risken för borrelia?

  • Rätt svar: Inom ett dygn
  • Svarsstatistik

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!