Njut av sommarens härliga glassar utan ilningar i tänderna

Den läckra kulglassen eller ispinnen som svalkar. Mums i sommarvärmen! Här berättar vi hur över 90 procent, som led av ilningar i tänderna, återigen kunde njuta av kyliga läckerheter.

Att drabbas av ilningar i tänderna är jobbigt. Den obehagliga känslan dyker ofta upp när du äter eller dricker varmt, kallt eller sött. Men du kan också känna av ilningarna när du till exempel ler utomhus en blåsig dag.

– En del har så stora problem att de väljer att avstå från saker i vardagen. Men alla ska ha rätt att njuta av sommaren fullt ut, säger tandläkare Lone Lenes, Colgate®.

Patenterad teknologi

Hon berättar att du nu själv kan göra något åt problemet med ilningar. Tandkrämen Colgate® Sensitive Pro-Relief™ innehåller den patenterade Pro-Argin-teknologin, som dokumenterat hjälper mot ilningar.

– Tandkrämen verkar omedelbart. Den är dessutom långtidsverkande när du använder den två gånger om dagen, säger Lone Lenes.

För omedelbar lindring kan du följa tre enkla steg. Du tar lite tandkräm på fingret, lägger klicken på stället där du har ont och masserar i en minut. 

– Det går snabbt och effektivt och du kan göra det hemma i badrummet.

Har du problem med ilningar i tänderna? Läs mer här!

Njut av sommarens härliga glassar utan ilningar i tänderna
Foto: Colgate

Borstade med Colgate® Sensitive Pro-Relief™

Att tandkrämen fungerar visar också en undersökning** som Colgate® står bakom. I den borstade 556 personer tänderna två gånger om dagen med tandkrämen Colgate® Sensitive Pro-Relief™ under två veckor. När försöket startade hävdade 71 procent att de var rädda för att dricka kalla drycker, 54 procent för att äta glass och 30 procent för att dricka varma drycker.

Njut av sommarens härliga glassar utan ilningar i tänderna
54 procent var rädda för att äta glass. Foto: BigstockPhotos

Signifikant förbättring

Redan åtta dagar in i testperioden hade 83 procent känt en signifikant förbättring. Efter två veckor kunde 92 procent njuta av iskalla drycker, 93 procent av varma drycker och 94 procent av glass.

Colgate® har även utvecklat en ny anti-ilningspenna, med tillhörande tandborste med mjuka borsthår, för riktad smärtlindring.

– Pennan är ett bra komplement. Den är smidig att ha i väskan och du kan använda den när som helst två gånger om dagen, säger Lone Lenes. 

* Rabatten kan användas på ICA, Coop, Willys, Citygross mfl. Alla personuppgifter som överförs, behandlas enligt personuppgiftslagen och kommer endast att användas i samband med att du får rabatten. 

** Patient Experience Program, EU 2015, IPSOS. 

LÄS MER: Därför drabbas du av ilningar i tänderna 

Njut av sommarens härliga glassar utan ilningar i tänderna

Därför drabbas du av ilningar i tänderna 

  • Ilningar i tänderna är vanligast när tandköttet dragit sig tillbaka och rotytorna blottas.
  • Under tandytan löper mikroskopiska kanaler som leder till nerverna och innehåller vätska.
  • När vätskan utsätts för irritation rör den sig. Det är detta som ger upphov till smärta och obehag. 
  • Ofta känner du av problemet i samband att du intar varm eller kall mat och dryck.
  • Men du kan också få ilningar i tänderna om du till exempel ler utomhus en blåsig dag. 

Scroll to Top