Här är tandkrämen som lindrar ilningar i tänderna

En härlig tur med båten med vinden i håret eller en kall smoothie på morgonen, nej tack! Ilningar i tänderna försvårar vardagen för många svenskar och dyker ofta upp när vi utsätter oss för kyla eller värme. Men du kan faktiskt själv göra något åt problemet – här berättar vi hur.

Många vuxna lider av ilningar i tänderna och undviker därför helt sådant som orsaker den obehagliga känslan. Det kan handla om att skippa en god iskall sommardrink eller inte vilja gå ut den där vackra sommardagen, för att det blåser så mycket.

Här är tandkrämen som lindrar ilningar i tänderna

Superenkel metod

Men det finns faktiskt en superenkel metod som du kan använda för att själv göra något åt problemet. Det visar en studie** där man lät 556 personer med ilningar testa tandkrämen Colgate® Sensitive Pro-Relief™ varje dag i två veckor. Under testperioden kunde mer än 90 procent av deltagarna återigen njuta av sådan mat och dryck som de undvikit.

– Det här är egentligen inga konstigheter. Det handlar om att välja rätt tandkräm och borsta tänderna som vanligt varje dag, det är inte svårare än så, säger tandläkare Lone Lenes, Colgate.

Har du problem med ilningar i tänderna? Läs mer här! 

Här är tandkrämen som lindrar ilningar i tänderna
Mer än 90 procent av deltagarna återigen njuta av sådan mat och dryck som de undvikit.* Montage: Bigstockphoto.com, Egmont

Så fungerar metoden

Hon berättar att det som händer när du använder tandkrämen från Colgate® Sensitive Pro-Relief™ är att  formulan som finns i produkten stänger de kanaler som leder in till tändernas nerver. Detta gör att du får omedelbar smärtlindring när du applicerar tandkrämen på den ilande tanden med fingertoppen och masserar varsamt i en minut.

– Det är tråkigt att många begränsar sig på grund av ilningar i tänderna. Du ska kunna göra allt du vill, segla, dricka smoothie eller njuta av en härlig kopp kaffe utan att känna obehag. Tandkrämen Colgate® Sensitive Pro-Relief™  är en smart produkt som gör att du själv kan lindra obehaget, säger Lone Lenes.

* Rabatten kan användas på ICA, Coop, Willys, Citygross mfl. Alla personuppgifter som överförs, behandlas enligt personuppgiftslagen och kommer endast att användas i samband med att du får rabatten.

** Patient Experience Program, EU 2015, IPSOS. En produkt med identisk sammansättning ingick i testet vid denna undersökning

Läs mer om ilningar i tänderna här! 

Scroll to Top