• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Prinsessan Leonore fyller 4 år – det firas med nytagna bilder

  Det har blivit tradition att vi får se nytagna bilder på de kungliga barnen i samband med deras födelsedagar – och prinsessan Leonores födelsedag i år är inget undantag.

  Prinsessan Leonore fyller 4 år – det firas med nytagna bilder
  Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

  Idag har det gått hela fyra år sedan prinsessan Leonore Lilian Maria, hertiginna av Gotland, kom till världen. Som brukligt är firas detta bland annat med att en nytagen bild på lillsessan publiceras på Kungahusets hemsida. 

  I år fick vi vänta lite längre än vanligt på födelsedagsbilden. Hovet beslutade nämligen att skjuta på publiceringen, av hänsyn till begravningen av prins Henrik som ägde rum i Köpenhamn idag under förmiddagen. 

  De nya bilderna på Leonore är tagna i Hovstallet, familjens bostad när de är i Stockholm. Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

  Men nu får vi alltså se de härliga bilderna på en strålande glad prinsessa i rosa klänning. Den här födelsedagen firar Leonore i Sverige, eftersom det snart är dags för ytterligare ett litet kungligt syskon att göra entré. Prinsessan Madeleine har bestämt sig för att föda sitt tredje barn i Stockholm. Även prins Nicolas föddes i Stockholm, på Danderyds sjukhus. Hovet vill dock inte berätta om även denna födsel kommer att äga rum där. 

  – Vilket sjukhus det blir kommer vi inte att gå ut med. Däremot vill vi vara tydliga med att den vård som ges i samband med nedkomsten kommer att bekostas med privata medel, eftersom prinsessan och hennes familj inte är folkbokförda i Sverige, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

  Födseln är beräknad till i mars, så man kan säga att prinsessan Leonore får ett syskon i försenad födelsedagspresent. 

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!