• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny forskning: Det är tre koppar kaffe om dagen som gäller

  Flera studier visar att kaffedrickande kan medföra en mängd hälsofördelar och till och med öka sannolikheten för ett längre liv.

  Ny forskning: Det är tre koppar kaffe om dagen som gäller
  Foto: Istock

  Kaffe är en av de absoluta favoritdryckerna, både för oss svenskar, och i hela världen. Och som vi tidigare fått veta är kaffe inte bara gott och värmande – utan även bra för din hälsa. 

  Enligt en färsk studie genomförd vid universitetet i Southampton kan kaffedrickande kopplas till lägre risk för leversjukdomar och olika cancerformer som prostatacancer och hudcancer. 

  Men hur mycket kaffe ska man då dricka för att få alla dessa hälsofördelar? Jo, enligt studien är tre koppar kaffe om dagen den magiska formeln. Då är nämligen de positiva effekterna som störst jämfört med dem som inte dricker kaffe alls, visar studien. 

  Tidigare studier har även visat att kaffedrickande kan minska risken för cancer i gallblåsan, vilket hör samman med att kaffe också minskar risken för gallsten. Nyligen skrev vi också om att kaffe, enligt forskare, ökar sannolikheten för ett längre liv

  Men som alltid med den här typen av studier kan forskarna inte garantera att andra faktorer, som ålder, träning och dylikt, inte kan ha spelat in.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!