Ugnspannkaka med äppelkeso

Ugnspannkaka är en uppskattad klassiker. Här serveras den med en syrlig och fräsch äppelkeso. Vill du ha en vegetarisk ugnspannkaka skippar du bara baconet.

4 portioner

Du behöver

  • 280 g bacon
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • salt

Äppelkeso

200 g keso
1 äpple

Servera med

rårivna morötter
rårörda lingon

Ugn: 225°

Gör så här

1

Strimla baconet och stek det nästan knaprigt. Låt rinna av. Strö ut i en långpanna, 30 x 40 cm.

2

Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och salt.

3

Häll smeten i långpannan och grädda strax under mitten i ugnen i 30 minuter.

4

Blanda keso och rivet äpple och servera till ugnspannkakan tillsammans med morötter och lingon.

Scroll to Top