• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vilken hund passar dig?

  Det finns hundratals hundraser att välja på och många möjligheter att gå vilse. Men vem du är och var i livet du befinner dig bör ha stor betydelse för ditt val. Här är våra bästa förslag!

  Vilken hund passar dig?

  Hundar för barnfamiljen
  Barn kan sällan själva ta ansvar för en hund, men om hela familjen är överens blir det ett härligt tillskott i familjen!

  Labrador retriever

  Bild 1284506

  Labben är idag Sveriges populäraste ras. Och det är inte så konstigt. En bättre kompis får man leta efter. Här pratar vi om en hund som älskar alla!

   

  Jack Russell terrier

  Bild 1284507

  En liten, pigg, sund och kul hund med mycket energi. Som många andra terriers kan den vara envis och kan behöva en fast men vänlig hand – men då blir den en riktigt härlig familjemedlem!

   

  Pudel

  Bild 1284508

  Pudeln finns i många storlekar och kan "anpassas" efter barnens ålder. Det är en intelligent och lojal hund, snabbtänkt och social.

   

  Är du den sportige?
  Gillar du att motionera – då har du många raser att välja bland. Visst är det härligt med en kompis på långpromenaden!

  Riesenschnauzer

  Bild 1284509

  Riesenschnauzern är en perfekt kamrat för den motionerande hundägaren. Den älskar aktiviteter men har en rejäl portion egen vilja och kanske inte det självklara valet för en nybörjare!

   

  Siberian husky

  Bild 1284510

  En Siberian husky kan knappast få för mycket motion. Den är avlad för att under extremt ogästvänliga förhållanden dra tunga slädar över de arktiska isarna.

   

  Australisk kelpie

  Bild 1284511

  Australisk kelpie är en vallhund från Australien som kan vara ett bra val för den som vill ha en lite mindre hund. Vill gärna lösa kluriga uppgifter.

   

  Bor du i stan?
  Att ha hund när man bor i staden brukar sällan vara något problem – det finns oftast rikligt med miljöer att rasta i.

  Basenji

  Bild 1284512

  Basenjin är mest känd för att vara den enda rasen som inte kan skälla. Istället "joddlar" den. Den är tillgiven men går gärna sin egen väg.

   

  Australisk terrier

  Bild 1284513

  Australisk terrier är perfekt för den som vill ha en stor hund men bara har möjlighet att ha en liten. Den är modig, kaxig och envis och följer gärna med på långpromenaden.


  Bichon frisé

  Bild 1284514

  Bichon frisé är en liten hund med lättsamt temperament och måttliga motionskrav. Däremot måste man ägna en hel del tid åt pälsvård.

   

  Är du pensionär?
  Även när man blir lite äldre finns det all anledning att ha hund. Faktum är att hundägare håller sig friskare längre!

  Cavalier king charles spaniel

  Bild 1284515

  Cavalier king charles spaniel är urtypen för en sällskapshund. Den är lekfull, social och lätthanterlig med måttfulla krav på motion.


  Chihuahua

  Bild 1284516

  Chihuahua är världens minsta hundras men kan vara nog så tuff. Men det är också en ras som trivs lika bra på promenaden som i myssoffan.

   

  Shih tzu

  Bild 1284517

  Shih tzu är en tibetansk ras som är en utpräglad sällskapshund och som trivs i de flesta sammanhang. Pälsen behöver dock regelbunden vård.

   

  Artikeln är hämtad från Hemmets Journal, nr 11 2016.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!