Vilken hund passar dig?

Det finns hundratals hundraser att välja på och många möjligheter att gå vilse. Men vem du är och var i livet du befinner dig bör ha stor betydelse för ditt val. Här är våra bästa förslag!

Hundar för barnfamiljen
Barn kan sällan själva ta ansvar för en hund, men om hela familjen är överens blir det ett härligt tillskott i familjen!

Labrador retriever

Vilken hund passar dig?

Labben är idag Sveriges populäraste ras. Och det är inte så konstigt. En bättre kompis får man leta efter. Här pratar vi om en hund som älskar alla!

 

Jack Russell terrier

Vilken hund passar dig?

En liten, pigg, sund och kul hund med mycket energi. Som många andra terriers kan den vara envis och kan behöva en fast men vänlig hand – men då blir den en riktigt härlig familjemedlem!

 

Pudel

Vilken hund passar dig?

Pudeln finns i många storlekar och kan ”anpassas” efter barnens ålder. Det är en intelligent och lojal hund, snabbtänkt och social.

 

Är du den sportige?
Gillar du att motionera – då har du många raser att välja bland. Visst är det härligt med en kompis på långpromenaden!

Riesenschnauzer

Vilken hund passar dig?

Riesenschnauzern är en perfekt kamrat för den motionerande hundägaren. Den älskar aktiviteter men har en rejäl portion egen vilja och kanske inte det självklara valet för en nybörjare!

 

Siberian husky

Vilken hund passar dig?

En Siberian husky kan knappast få för mycket motion. Den är avlad för att under extremt ogästvänliga förhållanden dra tunga slädar över de arktiska isarna.

 

Australisk kelpie

Vilken hund passar dig?

Australisk kelpie är en vallhund från Australien som kan vara ett bra val för den som vill ha en lite mindre hund. Vill gärna lösa kluriga uppgifter.

 

Bor du i stan?
Att ha hund när man bor i staden brukar sällan vara något problem – det finns oftast rikligt med miljöer att rasta i.

Basenji

Vilken hund passar dig?

Basenjin är mest känd för att vara den enda rasen som inte kan skälla. Istället ”joddlar” den. Den är tillgiven men går gärna sin egen väg.

 

Australisk terrier

Vilken hund passar dig?

Australisk terrier är perfekt för den som vill ha en stor hund men bara har möjlighet att ha en liten. Den är modig, kaxig och envis och följer gärna med på långpromenaden.

Bichon frisé

Vilken hund passar dig?

Bichon frisé är en liten hund med lättsamt temperament och måttliga motionskrav. Däremot måste man ägna en hel del tid åt pälsvård.

 

Är du pensionär?
Även när man blir lite äldre finns det all anledning att ha hund. Faktum är att hundägare håller sig friskare längre!

Cavalier king charles spaniel

Vilken hund passar dig?

Cavalier king charles spaniel är urtypen för en sällskapshund. Den är lekfull, social och lätthanterlig med måttfulla krav på motion.

Chihuahua

Vilken hund passar dig?

Chihuahua är världens minsta hundras men kan vara nog så tuff. Men det är också en ras som trivs lika bra på promenaden som i myssoffan.

 

Shih tzu

Vilken hund passar dig?

Shih tzu är en tibetansk ras som är en utpräglad sällskapshund och som trivs i de flesta sammanhang. Pälsen behöver dock regelbunden vård.

 

Artikeln är hämtad från Hemmets Journal, nr 11 2016.

Mariana ­Simionescu i öppen­hjärtig intervju om ­livet med Björn Borg
Hunden som följer med husse och matte överallt
Chèvregratinerade lammfärsbiffar till helgen
Scroll to Top