• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Årets glögg från BLOSSA är...?

  Det citrusdoftande svarta teet gör comeback när BLOSSA har smaksatt årets glögg med en av världens mest populära tesorter: Earl Grey.

  Årets glögg från BLOSSA är...?

  Årets BLOSSA-glögg 2015 är avslöjad – det blev Earl Grey. Årets smak, som blir den trettonde i ordningen, hämtas från den populära tesorten Earl Grey och har tillverkats i samarbete med The London Tea Company.

  BLOSSA15 har en framträdande doft av citrus, te och glöggkryddor. Smaken är söt och frisk med glöggtoner som dröjer sig kvar i munnen för att avslutas med en klar citrus- och tesmak.

  Årets glögg passar bra till klassiska afternoon-tilltugg såsom nybakta scones tillsammans med en starkare ost och fikonmarmelad eller rökt lax med dillcrème på en toast. Bild 1286486

  Designen på BLOSSA15 är inspirerad av klassiskt engelskt porslin och på flaskan finner du en earl som under en jaktpaus värmer glögg i en kittel i sällskap med sin basset.

  – Det finns många likheter mellan glögg och te, både i hur det dricks och i gemenskapen som ofta finns kring drycken. I år vill vi hylla detta genom afternoon glögg, vilket märks i den klassiskt porslinmönstrade flaskan och i den perfekta balansen mellan traditionella te- och glöggtoner, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender på BLOSSA.

  Earl Grey, som antas vara uppkallat efter den brittiske premiärministern Charles Grey på 1830-talet, är ett svart te som är smaksatt med citrusfrukten bergamott.

  – Earl Grey är ett friskt te eftersom det innehåller bergamott, men vi ville göra det ännu piggare för att matcha glöggkryddorna så vi la till apelsin och pomerans, säger Master Blender Ottilie Cunningham på The London Tea Company.

  BLOSSA15 har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Priset är 99 kronor för 750 ml.

   

  Och vet ni, det finns ytterligare en nyhet!

  Bild 1286487

  En annan nyhet för i år är BLOSSA 1895 – en fyllig starkvinsglögg som är baserad på ett 120 år gammalt kalkylblad från J.D. Grönstedts Vinhandel. Det är en glögg som innehåller de traditionella julkryddorna ingefära, kardemumma och kryddnejlika. BLOSSA 1895 säljs endast i en begränsad upplaga på 20 000 flaskor.

  BLOSSA 1895 har en alkoholhalt på 18 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober i en begränsad upplaga om 20 000 flaskor. Priset är 129 kronor för 500 ml.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!