• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • "Jag tröttnar aldrig på att gå husesyn hos folk"

  Under de senaste åren har Carina Berg följt med 40 olika män och kvinnor hem och sovit över. Men maken Kristian Luuk behöver inte vara orolig. Det var däremot Carina – då hon trodde att Niclas Wahlgrens snarkningar var något övernaturligt eller när Jan "Loffe" Carlsson ville vika strumpor…

  Bild 1289270

  Under hösten har Carina Berg flyttat in till bland annat Henrik Lundqvist i New York.

   

  1. Vilken är din mest oanade talang?

  – Att jag är fantastiskt duktig på att fickparkera. Det kan man inte tro, men är faktiskt sant. I bland hoppas jag någon filmar mina fickparkeringar så att jag kan få visa upp hur stolt jag är.

   

  2. Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?

  – Med risk för att låta tråkig skulle jag lösa ut en del av lånen. De är alltid jobbiga att ha. Sedan skulle jag också ordna med en jättestor fest. Vi skulle ha många gäster och bjuda på mat från catering. Det är ju inte så ofta man har fest nuförtiden som småbarnsmamma precis. Då är det lika bra att slå till med diskare också, så att man slipper stå med allt sådant efteråt.

   

  3. När grät du senast?

  – Tidigare i dag. Jag är en väldig känslomänniska, men det är oftast lyckotårar som tur är. Den här gången var det en vän som berättade något som hänt och jag blev rörd.

   

  4. Vad är det mest övernaturliga du har upplevt?

  – Jag trodde att det spökade när jag sov över hemma hos Laila Bagge under en inspelning av Berg flyttar in. Men det visade sig vara hennes man Niclas Wahlgrens snarkningar. Annars har jag ingen erfarenhet alls av andevärlden. Men man kan säga att jag är öppen för att ta emot bevis att den existerar.

   

  5. Vilket är det tråkigaste jobbet du har haft?

  – Att frankera kuvert på Första Sparbanken, vilket jag gjorde en hel helg i yngre år. Däremot var apparaten rolig. Problemet var att vi inte fattade att det kostade pengar för varje gång man frankerade. Att göra en massa olika mönster med trycken var säkert inte okej…

   

  6. Vilket sjätte sinne skulle du vilja ha?

  – Gärna att kunna göra mig osynlig. Då skulle smyga på alla mina chefer och bosätta mig permanent hos en del personer som jag gjort program hos.

   

  7. Hur skulle du beskriva dig själv i en kontaktannons?

  – Som glad, snäll och slö. Det är ju bättre att den jag ska träffa vet vad han har att vänta sig innan i stället för att bara framhålla sig själv. Jag tycker att det är bättre att man är ärlig. Jag skulle i alla fall inte bli intresserad av en person som bara pratade bra om sig själv.

   

  Bild 1289271

  Carina Berg gillar inte skräckfilmer och beskriver sig själv som glad, snäll och slö.

   

  8. Vilken pryl klarar du dig inte utan?

  – Min papperskalender. Många skriver i dag in allt i sina mobiler, men det är inget för mig. Jag vill kunna överblicka varje vecka när jag bokar in möten och annat. Det är mycket lättare att göra på papper, då man ser hela veckan i filofaxen. Är det en massa blyertskludd innebär det oftast att schemat är fulltecknat.

   

  9. Vad för smaskigt uppfyllt i en skål på bordet klarar du inte att motstå?

  – Ostbågar och bridgeblandning. När det gäller ostbågarna vill jag jämt ha dem för mig själv. Kan till och med bli tjurig om någon annan sticker ner näven i min skål. Som tur är gillar både barnen och min man Kristian chips bättre.

   

  10. Hur är du som mamma?

  – Oj, det är nästan för tidigt att svara på. Holger är ju bara tre år. Men jag är nog ganska vanlig skulle jag tro. Det man kan säga är att jag älskar att titta på Disneyfilmer. Jag gick faktiskt och kollade på sådana på bio även innan sonen var född. En annan sak är att jag inte alls är en så orolig mamma som jag trodde att jag skulle vara.

   

  11. Vad är det läskigaste du har varit med om?

  – När jag och en kompis gick vilse på Örsö i Stockholms skärgård, vi var runt 18-19 år och ute på segelsemester. Vi skulle gå till en butik och köpa folköl och en Bamsetidning. Efter att i panik irrat runt i säkert fem timmar hittade vi äntligen tillbaka till de andra.

   

  12. Vilket tv-program skäms du över att titta på?

  – Den amerikanska dokusåpan Cheaters, där oroliga partners får reda på sanningen om deras pojk- eller flickvänners otrohet via material som programmets detektiver har samlat in.

   

  13. Vem är sämst förlorare i sällskapsspel – du eller din make Kristian?

  – Förut slog jag nästan alltid Kristian i frågespelet Trivial Pursuit (TP), men sedan han blev programledare för På spåret är det tvärtom. Därför föredrar jag tärningsspel numera. Mitt råd till andra är därför att inte låta sin partner bli programledare för ett sådant program. I alla fall inte om man tänkt sig vinna i kunskapsspel.

   

  14. Vad är du mest rädd för?

  – Skräckfilmer, då blir jag livrädd och kan inte sova på nätterna. Några av mina kompisar vill gärna hyra skräckisar, men då försöker jag att få dem ta en rulle med Michael Douglas eller liknande. De är ju sällan otäcka.

   

  15. Vilken hushållssyssla tjafsar du och Kristian om mest hemma, som båda helst vill slippa?

  – Det finns ingen som vi bråkar om faktiskt. Men den tråkigaste jag vet är att sortera och vika strumpor. När Janne "Loffe" Carlsson föreslog att vi skulle göra det när jag flyttade in hos honom visste jag knappt var jag skulle ta vägen. Det är något jag verkligen inte gillar.

   

  PersonligtBild 1289272

  Namn: Carina Berg.

  Född: 1 november 1977 i Österskär, Stockholms län.

  Familj: Maken Kristian Luuk, sonen Holger, 3. Dessutom bonusbarnen Smilla, 15 och Sebastian, 12.

  Bor: Hus i Enebyberg, Danderyds kommun.

  Intressen: Prata och umgås med vänner – älskar kommunikation, kolla på olika dvdboxar – just nu "Homeland", har börjat träna boxning.

  Aktuell: Med sitt eget program Berg flyttar in, samt programledare för Nyhetsmorgon på TV4 på söndagar. Byter till Kanal 5 efter årsskiftet.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!