• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Jessica Andersson: Diggiloo i sommar blir rena drömmen

  Diggilooaktuella sångerskan Jessica Andersson träffade sin pojkvän Niklas på en blind date. Inte ens det faktum att hon är tio år äldre kunde hindra när kärleken slog till. Men sambor blir de först när han är redo att flytta till Trollhättan…

  Bild 1285707

  Jessica mår bättre än på länge, inte minst stärkt av att hon härom året beslutade ge ut boken, som berättar om hennes trasiga uppväxt.

   

  Jessica Andersson, 38, var gift med Rickard Andersson i mitten av 1990-talet och har sonen Liam tillsammans med förre sambon – musikern Jonas Erixon.

  Sedan var hon singel i tre år och hade svårt att träffa den stora kärleken. När hon väl gjorde det skedde det på ett lite ovanligt sätt via gemensamma vänner på Facebook.

   – Niklas och jag hade kontakt via internet och telefon i ett år innan han bjöd mig på middag. Vi började höras av under hösten 2009, men träffades inte förrän hösten 2010, berättar Jessica.

   

  Till en början var hon lite skeptisk till den stora åldersskillnaden. Inte minst eftersom det är Jessica som är tio år äldre…

  – Men den oron försvann ganska fort när jag märkte hur Niklas är. Det är ju inte heller så att jag är 25 och han 15 år, det hade ju varit en helt annan grej, ler hon.

   

  Därför har det blivit en hel del resor fram och tillbaka för särboparet mellan hennes hus i Trollhättan och Niklas hus i Göteborg. En enkel tripp på ungefär nio mil.

  – Min son går i skolan och har även sin pappa här i Trollhättan. Med andra ord fungerar det inte för mig att flytta. Vi har delad vårdnad varannan vecka och det går jättebra. Så när jag och Niklas ska bli sambor måste han flytta hit. Vi får se när det blir, han har ju ett arbete inom byggbranschen i Göteborg.

   

  Paret tycker om att hitta på ungefär samma saker, även om Niklas fotbollsintresse är betydligt större.

  – Men han fick faktiskt med mig och Liam på en match i Göteborg nyligen och det tyckte min son var jättekul. Fast IFK fick ju stryk så Niklas var inte lika glad, ler Jessica.

   

  Åttonde året

  Om somrarna har det blivit en tradition att Niklas följer med Jessica på delar av Diggilooturnén. Den åker runt för tionde året på raken och för hennes del är det åttonde deltagandet.

  – Han anpassar sin semester efter hur schemat ser ut och fjol åkte vi runt i landet med en husbil. Liam är med varannan vecka och har blivit jättebra kompis med Charlotte Perrellis äldste son Angelo. I år ser han lite extra fram mot att träffa de egna favoriterna Markoolio och Mojje.

   

  Att det fungerar så bra mellan pojkvännen och sonen är också kul, samt givetvis även en förutsättning för förhållandet.

  Familjen är viktig för Jessica – och Diggiloogänget har blivit en musikalisk familj efter alla år. Även om vissa artister byts ut, har flera av dem varit med ett antal gånger.

  – Det är fantastiskt roligt och något jag längtar efter. Det handlar ju inte bara om tiden på scenen, vi umgås ju mer eller mindre dygnet runt. Jag ser faktiskt inte turnén som ett jobb, utan som en form av semester. Jag får göra det jag älskar – att stå på scenen och sjunga – samt åka runt med personer jag tycker mycket om och få betalt för det.

   

  Men det finns även tid att få vara för sig själv.

  – Det är därför jag tillhör dem som oftast tar en egen bil i stället för att åka med turnébussen. Då kan man välja att starta resan till nästa spelplats lite tidigare och stanna på vägen för att exempelvis bada. Det är något Liam verkligen älskar. Själv håller jag mig mest på stranden men jag vill helst att det ska vara en bit över 20 grader för att hoppa i.

   

  Ibland får artisterna några dagar ledigt för att åka hem och ta det lugnt. Men så mycket av den varan blir det inte alltid…

   

  Odla kryddor

  – Då har man oftast ganska mycket att pyssla med i huset, något jag i och för sig kan tycka är ganska avkopplande. Den här sommaren ska jag även försöka mig på att odla en egen örtträdgård med tomater och kryddor.

   

  Att ta med picknickkorgen till stranden och sedan grilla på kvällen är också givna ingredienser för en skön sommar. Men från och med i år ska Jessica försöka röra på sig lite mer även på semestern.

  – Jag har varit världens lataste och det är egentligen ofattbart att jag vann Let's Dance förra året. Men det bevisade att jag kan om jag lägger manken till ordentligt. Efter en försoffad vinter bestämde jag mig helt plötsligt och sedan dess rör jag på mig varje dag. Något som har fått mig mycket piggare och det känns att jag orkar mycket mer än tidigare.

   

  Jessica mår bättre än på länge och är dessutom stärkt av sin bok "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var". Den släpptes 2009 och handlar om hennes uppväxt med en mamma som missbrukade narkotika och hennes ofta våldsamma män.

  Hela den mörka bakgrunden exponerades och Jessica tvekade aldrig att träda fram och berätta sanningen om sin barndom. Om hur det var att leva i ett ständigt kaos där hon och hennes syskon ofta fick gå i smutsiga kläder och tigga mat hos grannarna.

   

  Som nioåring kom Jessica till en fosterfamilj. Skolan och hennes bästis blev tryggheten i tillvaron. Trots detta kände hon under en period att hon inte ville leva längre.

   

  Konstant terapi

  – Jag tog kontakt med Lena Katarina Swanberg som skrev boken och hon intervjuade mig otaliga gånger under ett och ett halvt års tid. Det var en konstant terapi för mig och slutade ofta med att vi båda satt och grät. Jag hade väldigt mycket kvar att bearbeta och det här blev ett alternativ för mig i stället för att gå till en psykolog. Det var skrämmande att lämna ut sig själv, men ännu mer skrämmande att lämna ut folk i sin närhet.

   

  Hittills har boken sålt över hundra tusen exemplar.

  – Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att min historia skulle påverka och till och med hjälpa andra på det här sättet. Jag har fått tusentals meddelanden på Facebook från människor som upplevt något liknande och tycker att jag har gett dem en röst. Givetvis är jag jätteglad om jag kan hjälpa någon annan.

   

  Men någon mer bok blir det inte. Däremot planeras en skiva på svenska med personliga och starka texter i samma stil.

  – Alla ska kunna relatera till texterna på något sätt för alla har vi något bagage att bära på. Fem-sex låtar är redan klara och jag hoppas kunna få tid att spela in den under hösten.

   

  Dessutom vill hon gärna delta i Melodifestivalen igen nästa år. Då är det nämligen tio år sedan Jessica vann tävlingen i hop med Magnus Bäcklund i gruppen Fame och låten "Give me your love".

  – Men med tanke på att det är jubileum 2013 hoppas både jag och Magnus att kunna delta som soloartister. Vi har även tankar på att göra en liten miniturné tillsammans.

   

  – Efter succén med Fame träffade vi varandra mer än vi såg våra partners hemma. Det blev nästan som syskonkärlek. Det var väldigt intensivt och till slut behövde båda en paus. Vi har fortfarande bra kontakt, även om det ibland kan gå en tid mellan varven.

   

  Jessica har ju haft fullt upp med annat – och årets sommar kan inte bli mycket mer späckad.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!