• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Saluki och vinter - går det ihop?

  Hej! Vi i vår familj har länge önskat oss en saluki och nu har vi äntligen kommit till skott. En liten fin valp har inlemmats i familjeflocken. Världens finaste lilla kille är det. Men en liten fråga bara. Jag har ju hört att rasen är "ökenhundar" och att de kan ha lite svårt för kyla. Hur försiktig måste jag vara med tanke på att vi ju har ganska sträng vinter, åtminstone norröver.

  Hundvetare Hans Norling svarar:

  Vad gäller saluki och om du låter den springa i snö, kan det hände att det fastnar en del i behåringen mellan tårna, så det bör du hålla koll på. Dessutom, eftersom rasen ju lär sakna underhudsfett, bör du hålla koll så att din hund inte fryser. Sedan finns det ju en hel del vinterfaror att ge akt på och det gäller alla hundraser. Blå Stjärnans djursjukhus har listat dem och även faror som lurar under andra årstider på ett bra sätt: http://www.blastjarnan.se/hund/att-se-upp-med/vinterns-faror/.
  Annars tycker jag att du kan låta din saluki rasa runt och njuta av vinter och snö! Se bara till att det görs på platser där den inte kan jaga!

   

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!