Här presenterar vi de tre pristagarna, som alla får fina garnpaket, och ytterligare sju bidrag som alla får hederspriser i form av Trisslotter.
1:a pris – Färgsprakande vantar i 15 nyanser
Annika Linné, Nordingrå
Vantarna i hela 15 färger har fantasifulla övergångar som gör dem till något alldeles speciellt. Ett spännande sätt att med enkla medel skapa mönster, även om man inte har stickat så länge.
– Va! Är det sant, jag är ju nybörjare, säger Annika, när hon får veta att hon vunnit tävlingen.
Vantarna har en mudd av falska flätor och är sedan slätstickade. Mönstret skapar Annika efterhand som hon stickar.
– Perfekt när man vill träna in att sticka med flera färger, säger hon.
Vi gratulerar till vinsten – ett lyxigt garnpaket från Järbo garn värt 1115 kr.
2:a pris – Dubbelstickade vantar med personligt mönster
Leena Oskarsson, Vingåker
De snygga dubbelstickade vantarna är vändbara, otroligt välgjorda med spegelvänt mönster och har inga trådar som fastnar i naglarna. Dessutom är de väldigt varma och sköna. Leena skapar själv mönster efterhand som hon stickar och har hållit på sedan 70-talet.
– Dubbelstickningen har tyvärr blivit lite bortglömd – men den är inte svår att lära sig, säger Leena.
I dubbelstickning så stickar man fram- och baksida samtidigt med två garner på ett och samma varv så att sidorna blir spegelvända.
Vi gratulerar till priset som är ett garnpaket från Järbo garn värt 486 kr.
3:e pris – Tovade vantar med broderier
Karin Granberg, Farsta
De mjuka tovade vantarna är både vackra och varma, med söta broderier på ovansidan. Karin stickar dem i tvåtrådigt ullgarn och tovar vantarna i tvättmaskinen.
– Jag komponerar alla mönster efterhand, berättar Karin.
Hennes välgjorda vantar har till och med varit på utställning i Japan genom ett samarbete med Hemslöjden i Stockholm. Så lätta och sköna att bära trots att de värmer så skönt.
Vi gratulerar Karin till vinsten, ett garnpaket från Järbo garn värt 339 kr.
4–10:e pris – Hederspriser till härliga vantar
Eftersom vi fick så många fina bidrag till vår tävling delar vi även ut hederspriser i form av fyra Trisslotter till
de här deltagarna.
Margit Karlsson i Fågelmara har hämtat inspiration från örlogs- och världsarvstaden Karlskrona i Blekinge. Gubben Rosenbom, som står staty utanför Amiralitetskyrkan och fullriggaren Jarramas är motiv på vantarna. Även stadsvapnet och en kompassros får plats. Vantar fyllda av skaparlust och glädje, stickade i ett hemfärgat garn.
Margareta Holmberg i Skellefteå har stickat värmande vantar för kalla vinterdagar, med vårens blå blommor broderade på ovansidan. Vackra och stickade med stor finess.
Kerstin Auno i Tavelsjö har skapat de välstickade vantarna i grått prydda med söta regnbågsfår – färger som kommer igen i toppen på vantarna. Muddarna är vackert mönsterstickade.
Carina Sundström i Boden har stickat klassiska lovikkavantar på nytt sätt, inspirerad av de samiska färgerna och ruggade med en karda så att de blir riktigt varma.
De vita vantarna, att känna sig riktigt fin i, är tovade i tvättmaskinen och har sedan fått ett vackert broderi av silvertråd. Mudden stickas till sist i ett garn som ger en känsla av fårskinn.
Inger Arvidsson i Falköping har skapat underbara vantar för alla kattvänner med två söta katter på ovansidan och tassavtryck på insidan. Mudden är extra lång, så det inte ska bli någon glipa och tummarna stickade på samma sätt som vid tvåfärgsstickning för att få samma värme.
Marina Ohls i Jokkmokk har fyllt sina vantar med vårens färgglada tulpaner på naturfärgad botten. Välstickade och vackra vantar att bli glad av när vintern är som kallast.