Sticka snygg och varm poncho!

Den här tjusiga ponchon har alla möjligheter att bli höstens favorit – lättburen och snygg både utomhus och inne. De fina fransarna ger ponchon ett extra lyft.

Sticka snygg och varm poncho!
Ponchon i svart och grått ger ett välklätt intryck. Ändå är den så lätt att ta med och dra på när det börjar bli kyligt.

 

Detta behöver du:

En storlek

Garnåtgång: Teetee Taiga High (100 % ull, 100 g = 105 m) 400 g svart (436) och 400 g grått (402).

Stickor: nr 9, kort rundsticka nr 7.

Plaggets mått: hel längd mitt fram från början av halskanten 65 cm + fransar.

Masktäthet: 11 m slätstickning på stickor nr 9 = 10 cm.

 

Gör så här:

Slätstickning med ränder: Sticka fram och tillbaka rätt på räts och avigt på avigs: 10 varv med svart, 1 varv med grått, 9 varv med svart, 2 varv med grått, 8 varv med svart, 4 varv med grått, 6 varv med svart, 6 varv med grått, 4 varv med svart, 8 varv med grått, 2 varv med svart, 5 varv med grått, 1 varv med svart, sticka därefter med svart hela tiden.

 

Ponchon består av 2 likadana stycken med sömmar mitt fram och mitt bak.
 

Lägg upp 102 m med svart. Sticka 2 varv i slätst och minska 1 m på räts i båda sidorna enligt följande, sticka 1 rm (kantm), gör öhpt (= lyft 1 m utan att sticka, sticka 1 rm och dra den lyfta m över den stickade), sticka tills det återstår 3 m på varvet, sticka 2 rm tills, 1 rm (kantm). Sticka kantm rätt hela tiden. Sticka slätst med ränder och upprepa samtidigt minskningarna i båda sidorna vart 4:e varv ytterligare 21 ggr. När du har gjort minskningarna 18 ggr, börja samtidigt med minskningarna för axeln. Sätt en markör mitt på stycket och gör minskningarna på räts i båda sidorna av markören enligt följande, sticka tills det återstår 3 m före markören, sticka 2 rm tills, sticka de mittersta 6 m och gör öhpt. Det finns 6 m mellan minskningarna i mitten. Fortsätt med minskningarna i sidorna och upprepa minskningarna för axeln i mitten alltid på räts, tills det återstår 15 m på båda axlarna och 6 m mellan dem = sammanlagt 36 m. Sätt m på en tråd och sticka andra stycket lika. Sy sömmarna mitt fram och mitt bak.

 

Halskant:

Plocka upp sammanlagt 72 m med grått runt halsen (inkl m från tråden) och sticka runt resår (1 rm, 1 am) i 6 cm på rundstickor nr 7. Maska löst av i resår.

 

Fransar:

Klipp av 25 cm långa trådar i svart garn och knyt alltid 3 trådar till en frans med pärlknut i nedersta kanten i var 3:e m.

 

Modell: Teetee/Anne Sneck

 

För frågor angående garn och beskrivning, kontakta Västgöta Broderi AB, tel:033-26 00 39 eller www.teeteegarn.com

Scroll to Top