Virka hjärtan som sprider ljus och skyddar barn!

Efter succén med våra Sticka och skicka-kampanjer fortsätter nu Hemmets Journal, Erikshjälpen och Libris med en julkampanj för att hjälpa fattiga barn i bland annat Indien. Med din hjälp blir julgåvan något alldeles extra!

 

 

Alltför många barn har sitt hem på soptippen Bhalswa utanför New Delhi, Indien. Fler än 3 000 familjer bor och arbetar där. Det är en farlig och utsatt miljö. För att överleva måste barnen hjälpa till att plocka metall, plast, glas – ja, allt som går allt sälja. Många av barnen går inte i skolan, och de är ofta sjuka.

 

Du som vill hjälpa dessa barn kan virka hjärtan med reflextråd i och sända till Erikshjälpen. Dessa hjärtan kommer sedan att finnas till försäljning i Erikshjälpens gåvobutik som en del i årets julkampanj för barns skydd. Tre hjärtan kommer att kosta 150 kronor.

 

För 150 kronor kan ett barn som lever på soptippen få hjälp till bättre hälsa. I hjälpen ingår extra näringsrik mat, vaccinationer, hälsokontroller, mediciner och utbildning i hur barnen kan hålla sig friskare. Detta är en del i ett större projekt för att hjälpa både barnen och deras familjer, med bland annat försörjning och skolgång.

 

För varje hjärta du virkar bidrar du alltså med 50 kr till arbetet med att ge barn ett tryggare liv.

Så här går det till:

Du virkar vita, röda eller grå hjärtan med invirkad reflextråd och skickar till Erikshjälpen. Erikshjälpen säljer dem sedan i sin gåvobutik, till förmån för barns skydd. Tre hjärtan kostar 150 kronor och hjälper bland annat barnen som bor på soptippen i New Delhi, Indien.

 

Ett härta blir en fin gåva att ge bort i julklapp eller själv använda som dekoration på jackan, träningsväskan, barnvagnen eller rullatorn.

 

Reflextråden ger hjärtat reflekterande egenskaper. Det blir ett ljus i mörkret både i Vintersverige och för barn i andra länder.

 

Virka hjärtan som sprider ljus och skyddar barn!

Reflexhjärtat blir en fin dekoration på t ex en nyckelknippa.

Så virkar du reflexhjärtat!
Scroll to Top