Hjälp, min man skämmer ut sig!

Min man, 73 år, flirtar så skamlöst med alla kvinnor han möter, gamla som unga, precis som om jag inte är med. Jag tror aldrig...

Min man, 73 år, flirtar så skamlöst med alla kvinnor han möter, gamla som unga, precis som om jag inte är med. Jag tror aldrig det blir mer än så, men vad vet jag? Jag tjatar och tjatar om att han ska sluta med sina fånerier, men han bara skrattar och säger att tjejerna gillar det ju. Och det verkar i och för sig sant, men jag tycker att han skämmer ut sig hursomhelst.

Hjördis

Relationsexperten Ingemar Gens svarar:

Jag förstår att det är påfrestande att stå där och se på hur din man beter sig. Lustigt också hur pinsamheten förstärks med åldern. En äldre mans ivriga flirtande känns än mer opassande, gubbsjukt och fåfängt.

Som jag förstår det så är det inte själva flirtandet som är jobbigt, utan att du, hans fru, måste bevittna det hela, och om han slutade flirta i din närvaro skulle du då stå ut?  

Jag förstår att ni har pratat om det här tusentals gånger, men har man sagt något tre gånger utan att få till någon förändring, är det inte särskilt troligt att den fjärde kommer att ge resultat.

Så till slut, byt taktik.

Säg åt honom på fullt allvar att du inte står ut, att hans uppförande är olidligt för dig och att han måste respektera det.  Om inte… Ja, du får komma upp med någon form av sanktion du är villig att genomföra om han ändå fortsätter på samma sätt. Till exempel att du vägrar gå ut tillsammans med honom?

Det är viktigt för annars kommer det att fortsätta som förr – hans flirtande och ditt tjat. Du måste på ett eller annat sätt visa att det är allvar nu. Lycka till.

Scroll to Top