Hur får jag hjälp mot tvångstankarna?

Jag läste på internet att det finns medicin att ta mot tvångstankar. Vet inte om det är rätt sätt att tackla mina problem. Några gånger...

Jag läste på internet att det finns medicin att ta mot tvångstankar. Vet inte om det är rätt sätt att tackla mina problem. Några gånger i veckan äter jag massor med onyttiga saker och kan inte hejda mig. Förutom att det kostar mycket så har jag också gått upp i vikt och isolerat mig.

Jag har försökt att inte dricka alkohol eller ta droger men känner att det ibland inte är långt ifrån att jag funderar på det som ett alternativ för att jag inte ska känna sådan ångest, Jag har inte riktigt koll på var jag kan få hjälp för det känns lite som ett “lyxproblem” i vården.

Doktor Lennart Skoog svarar:

Du ska absolut inte tveka att ta kontakt med din vårdcentral och få hjälp. I första hand tycker jag du ska få hjälp av en psykolog. Det är riktigt att det finns medicin som minskar tvångstankar och ångest, men jag tycker i första hand att man ska pröva psykologbehandling så att du lär dig att själv kunna hantera din ångest och dina impulser och få en djupare förståelse för vad som orsakar dessa.

Scroll to Top