Ska jag ta Iberogast resten av livet?

Jag har alltid varit hård i magen. En läkare har menat att jag har tarmsjukdomen IBS, dock utan undersökning. Jag har nu köpt Iberogast på...

Jag har alltid varit hård i magen. En läkare har menat att jag har tarmsjukdomen IBS, dock utan undersökning. Jag har nu köpt Iberogast på apoteket och tar 20 droppar två gånger per dag. Jag tar också en matsked linfröolja varje morgon och nu fungerar magen mycket bättre.

 

Nu undrar jag om jag måste ta Iberogast resten av livet och om det är farligt? Kan jag ta linfröolja jämt? Jag är 77 år gammal.

Apotekare Fredrik Hed svarar:

Bra att din mage fungerar bättre.

Iberogast är ett växtbaserat läkemedel som du kan använda för lindring av symptom vid funktionell dyspepsi (som till exempel halsbränna och sura uppstötningar) och IBS, såsom uppkördhet, magknip och illamående.

 

Du bör endast använda Iberogast efter det att läkare har konstaterat att du verkligen har problem som funktionell dyspepsi eller IBS. Långtidsanvändning av Iberogast bör endast ske efter konsultation med läkare. Därför tycker jag att du ska boka tid hos din läkare för en ordentlig undersökning.

 

Linfröolja i de doser som rekommenderas av tillverkarna är sannolikt ofarligt att ta under lång tid.

Scroll to Top