• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Varför har jag så ont i ljumsken?

  Jag funderar över värk i ljumsken som går ut i höger sida bak. Läkaren säger det är en muskelfästesinflammation och jag fått Diklofenak 50 mg mot detta. Nu undrar jag om det kan vara något med äggstockarna? Det låter kanske lite konstigt men har mina funderingar ändå.
  Gynekolog Kristina Billberg svarar:
  Jag tycker att du gör alldeles rätt i att fundera över om dina smärtor skulle kunna bero på något gynekologiskt. Det kan vara väldigt svårt att själv avgöra från vilket organ smärtor kommer.

  Ibland kan smärtor som hör samman med sjukdomar i äggstockar, äggledare eller livmodern kännas mest bak i ryggen eller stråla ner i benen, ut mot ljumskarna eller ut i sidorna. Omvänt kan det också vara så att ortopediska problem i ryggen eller lilla bäckenet kan upplevas som smärtor från den gynekologiska sfären.

  Det är därför lämpligt att vid alla typer av smärttillstånd i och runt lilla bäckenet göra en gynekologisk undersökning för att utesluta eller bekräfta gynekologisk orsak till smärtorna. Jag rekommenderar dig att vända dig till en gynekologisk mottagning för undersökning.
 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!