Hittar mitt barnbarn en vän?

Hej Benny! Mitt äldsta barnbarn har arbete, är social, men ändå ensam. Hon har inte kompisar att umgås med på fritiden, så det blir mest...

Hej Benny!

Mitt äldsta barnbarn har arbete, är social, men ändå ensam. Hon har inte kompisar att umgås med på fritiden, så det blir mest hemmakvällar med tv:n. Träffar hon en livskamrat? 

Undrande

 

Bennys svar: Ditt barnbarn vill ha kontakt, men känner rädsla, både för att öppna sin dörr och sitt hjärta. En social blyghet gör att hon inte vågar närma sig vare sig tjejkompisar eller män.

Men en tjej öppnar själv dörren och vill ha ditt barnbarn som nära kompis. Denna flicka har många vänner, hon blir en nätverks-byggare till den blyga flickan, som också bjuds in till fester. Så träffar hon en kille med tröja i hemska färger! Han får nej första gången och nej andra, men tredje gången följer ditt barnbarn med när han bjuder ut.

Efter det är de oskiljaktiga. Hon har träffat mannen som ska bli pappa till hennes barn. Jag hör kyrkklockor. Så inser ditt barnbarn att, för den som vågar, bjuder livet ständigt på nya möjligheter.

Kram Benny

 

Scroll to Top