• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ska jag bo med min vuxna dotter?

  Kära Benny

  Jag är 60 år och min dotter 30. Hon är speciell. För några år sedan fick hon, efter lång och grundlig utredning, diagnosen "ADD med autismspektra". Det förklarade en del och öppnade dörrar. Ingen i familjen hade insett hennes problem. Lugn och stillsam som barn, sen med utelivet som tonåring. Då brakade det iväg.

  Hon hamnade ett antal gånger på sjukhus, då hon druckit för mycket. Blev tagen av polisen och satt i häkte, eftersom hon var full och stökig. Kulmen kom en natt efter krogbesök, då hon klättrade upp i en hög mast och en brandman lyckades prata ner henne. Därefter blev det akutpsyk. En hemsk händelse.
  Åren har gått och allt är bättre. Hon och jag vill hitta ett gemensamt boende. Hur blir vår framtid? Jag har precis jobba på ett privat behandlingshem, hur går det? Hur blir det med kärleken? Mannen jag trodde var rätt försvann ur mitt liv för några år sedan.

  BI


  Bennys svar: Vi är bra på att sätta etiketter på människor idag, jag vet inte om det är rätt eller fel. Men det kan vara skönt att veta varför man känner det på ena eller andra sättet. Din dotter har haft änglavakt många gånger. Det har varit väldigt nära att gå illa. Men du har en fantastisk tjej med många förmågor, hon älskar andra människor på sitt sätt. Ni kommer att bo tillsammans i ett hus som ni hyr. Det ligger en liten bit från där du bor nu, och huset har två ingångar. Va bra! Men detta kaos i trädgården måste rensas upp...  Detta hus blir ett paradis för er!

  Du har hittat rätt med ditt nya arbete. Det passar dig att hjälpa människor som kommit på glid. Du har en enorm lyssnande förmåga.

  Mannen du träffade blev rädd och gav sig av. Han har svårt med starka känslor. Du kommer att möta honom igen, bara för att få en förklaring. Jag ser en annan man du kommer att åldras med.  Ni har träffats tidigare och kärleken växer fram. Han är din själfrände och flyttar in till dig och din dotter.

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!