• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kan någon ge min dotter ett jobb?

  Kära Benny

  Min dotter har ledsnat på sitt liv. Hon fick en skada på arbetet hon hade tidigare. Det blev operation, men den gick inte bra. Nu har hon problem med ena handen. Efter detta har hon blivit erbjuden andra jobb, men de har innehållit alltför tunga lyft. Så fick hon arbetsträning, utan lön.

  Ingen verkar bry sig på arbetsförmedlingen. Hon har en kontakperson, som hon bara hör ifrån genom mejl. Min flicka vill så gärna arbeta, men nu har hon inte så mycket självförtroende kvar. Kan du se hur det kommer att gå för henne? Får hon någonsin ett arbete? Jag är så orolig för henne, att jag mår illa.

  Benny svarar:

  Din dotter är i en svacka, men det finns mycket styrka inom henne. Och du kan sluta oroa dig, jag ser ett jobb för din flicka.

  Arbetsträningen var inte förgäves, den byggde på hennes sociala kontakter. Det fanns dem som såg hennes engagemang och uppskattade hennes uthållighet. Detta leder till att hon blir erbjuden en tjänst, som assistent till en kvinnlig chef, som behöver avlastning.

  Jag ser också att en envis, kvinnlig läkare inte ger sig, när det gäller den misslyckade operationen. Din dotter bör ta ny kontakt med vården för att få hjälp.

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!