• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hur slipper jag få urinvägsinfektion så ofta?

  Urinvägsinfektion är en av de vanligaste kvinnosjukdomarna. Många får det och en del drabbas av det återkommande. Hälsokostexperten Lotta Friberg tipsar om vad man själv kan göra för att motverka och förebygga urinvägsinfektion.

  Hur slipper jag få urinvägsinfektion så ofta?
  Många kvinnor lider av urinvägsinfektioner | Foto: Shutterstock

  Jag får hela tiden urinvägsinfektion! Jag är en sådan person som får urinvägsinfektion så fort jag sitter lite för länge på en kall bänk eller liknande. Jag är så trött på att behandla med antibiotika, både för min egen kropps skull, men också för att vi använder för mycket antibiotika i samhället i stort.

  Finns det något annat jag kan ta eller göra för att slippa detta? Något naturläkemedel eller hälsokostpreparat? Både i förebyggande syfte och när jag väl får urinvägsinfektion?

  Hoppas på svar  Hälsokostexpert Lotta Friberg svarar:

  Urinvägsinfektion är en av de vanligaste kvinnosjukdomarna och orsak till att många går till läkaren. Det finns mycket du kan göra! Först måste du få ordning på bakteriefloran i tarmen som är viktig för ditt immunförsvar. Antibiotikan tar ju bort en del av din goda bakterieflora. En kur med Holistic UriBalans och Lacti Kvinna för vaginal hälsa rekommenderar jag dig att börja med.

  Att dricka något surgörande som exempelvis ett par glas osötad tranbärsjuice, lingonjuice, citronvatten eller Molkosan dagligen brukar vara bra i förebyggande syfte. Att undvika socker och ­sötade drycker anser jag är mycket viktigt då bakterier använder socker som föda.

  En annan vanlig orsak vid upprepade urinvägsinfektioner är att man har torra slemhinnor. Om du har det så komplettera gärna med omega-7 från havtorn, exempelvis Membrasin. Använd gärna en mild ekologisk olja att tvätta dig med som LIP cleansing + moisturising oil, med havtorn och fragonia.

  Önskar dig en fin sensommar och höst utan urinvägsinfektioner!

  Lotta

   

  Vill du också ställa en fråga till vår hälsokostexpert? Ställ din fråga till Lotta här!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!