• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Blåljuspersonalen dansar loss

  Den danssugna blåljuspersonalen i Öjersjö har gjort succé på internet med sin egen version av den populära Jerusalema-dansen.

  Blåljuspersonalen dansar loss

  På Öjersjö brandstation utanför Göteborg pågick under julen intensiv träning under lediga stunder. Och det var inte vanliga situps och armhävningar utan danssteg som nöttes in.

  Blåljuspersonalen hade nämligen bestämt sig för att göra sin version av dansen som hör ihop med den omåttligt populära världshitten Jerusalema. Låten, av den sydafrikanske artisten Master KG, har text på zulu och gospelinfluenser blandat med disco. Den slog igenom som en bomb under coronapandemin.

  När personalen på Öjersjö brandstation lade upp klippet på sin Facebooksida fick det stor spridning – tusentals personer har gillat och delat inlägget.

  – Vi hade inte riktigt förväntat oss så här stor respons. Det är fantastiskt roligt att folk uppskattar det, säger brandmannen Martin Platerud till SVT Nyheter Väst.

  Han har själv en bakgrund inom elittävlingsdans, så kanske kom utmaningen extra naturligt för honom.

  – Dansen har blivit en symbol för samhörighet under pandemin och allas lika värde och det verkar folk uppskatta, säger han till tv-kanalen.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!