Mikrogrönsaker är nya trenden

Intresset för att äta nyttigare ledde 21-åriga William till att börja odla så kallade mikrogrönsaker. Nu fyller han sin pappas garage med staplar av små, näringsrika grönsaker.

Hur äter vi mer klimatsmart och hur får vi maten att räcka till? Det är frågor som den 21 år gamle entreprenören William Åkerfeldt i Onsala försöker besvara genom att odla mikrogrönsaker. Det handlar om groddliknande trädgårdsväxter som kan skördas tidigt.

– Jag fastnade egentligen för det för att jag själv ville hitta ett sätt att äta nyttigare, säger William till Norra Halland.

Plantorna, som ibland kallas för “microgreens”, växer på plattor täckta av kokosfiber. Solljuset de strävar mot är helt artificiellt. Eftersom odlingsplattorna i Williams pappas garage staplas på höjden är det dessutom möjligt att odla mycket på liten yta.

– Microgreens skördas efter 7 till 14 dagar och de innehåller 4 till 40 gånger mer näring än fullvuxna grönsaker.

Scroll to Top