Lärarna muntrade upp sina elever med en dansvideo

Den fysiska distanseringen har varit påfrestande för eleverna på Partille gymnasium, men deras lärare lyckades pigga upp dem med sin roliga idé!

En bild säger mer än tusen ord – och vad säger då inte en film? Det kan vara värt att tänka på när man vill hälsa till nära och kära. Den fysiska distanseringen tär ju på alla. Man kan inspireras av gymnasielärarna på Partille gymnasium, som beslöt sig för att muntra upp sina elever.

– Det är många som säger att de tycker det är jobbigt och tråkigt att inte få träffas utan bara sitta hemma hela dagarna framför datorn. Det är aldrig samma grej med ett digitalt möte som i verkligheten, säger musikläraren Petter Boström.

Han och kollegorna Sven-David Nissfolk och Malene Julander spelade in när de svänger om till Islands bidrag Think about things som skulle ha tävlat i årets Eurovision Song Contest. Plötsligt kommer matematik- och naturkunskapsläraren Martin Frosthammar in i bild med en saxofon.

– Vi har fått superfin respons av eleverna. De har överöst oss med glädjande tillrop och beröm. Även många föräldrar till eleverna har hört av sig och tyckt att det var ett bra initiativ, säger Petter Boström.

Scroll to Top