• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hit kommer Antikrundan i sommar

  Antikrundan spelar in sin 32:a säsong i sommar och besöker som vanligt ett antal orter runt om i landet. Vi har hela listan!

  Hit kommer Antikrundan i sommar
  Anne Lundberg är programledare för Antikrundan. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

  Har du ett par gamla ärvda ljusstakar vars värde du alltid undrat över? Varför inte ta med dem till en expert för att få dem värderade? I sommar turnerar Antikrundan, som alltid, landet runt för att spela in ännu en säsong av det populära programmet. Kanske kommer de till just din ort!

  Även om man siktar på att kunna genomföra sina inspelningar som vanligt så är produktionen medveten om den speciella samhällssituationen vi har just nu, och att det finns en risk att de måste ändra sina planer.

  – Just nu förbereder vi oss för inspelningar i augusti och september som vanligt, men vi har förstås en beredskap för att coronapandemin kan göra att vi får tänka nytt kring årets runda. Vi sätter alltid säkerheten för våra besökare och vår personal i första rummet, säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan.

  Du som har något stort och otympligt som du skulle vilja få värderat kan få hjälp med att frakta det till närmaste inspelningsplats. Redan nu kan du skicka in bilder och info om föremålet i fråga. Läs mer här: http://svt.se/antikrundan/storamobler

  – Att få resa runt och möta människor så som vi gör på somrarna är helt fantastiskt, alla dessa människor och deras otroliga historier. Många går ifrån våra inspelningar med en helt ny känsla för sina föremål, säger Pernilla Månsson Colt.

  Dessa platser besöker Antikrundan i sommar:

  Luleå, Vetenskapens hus 21/8
  Gävle, Lillla Gasklockan 23/8
  Håbo, Krägga Herrgård 25/8
  Grums, Sliperiet i Borgvik 30/8
  Kungsbacka, Tjolöholms slott 1/9
  Ystad, Gamla saluhallen 3/9

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!