• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ät rätt och maximera hudens lyster!

  Hudkrämer i all ära men om du vill få en riktigt frisk och fin hy behöver du fylla på med rätt näring inifrån. Här har du inköpslistan som får både hår och hy att blomstra.

  Ät rätt och maximera hudens lyster!

  Morotsjuice
  Drick ett glas morots-juice dagligen för en hälsosam glöd och ett inbyggt solskydd. Hemligheten är ämnet betakaroten, ett förstadium till vitamin A, som både underlättar hudens förnyelseprocess och skyddar mot skadlig UV-strålning.

   

  Tomater
  Även här finns en ­antioxidant som ­skyddar huden mot UV-strålar och fria radikaler – lykopen. Ett par tomater dagligen, en sked tomat­puré eller ett glas tomatjuice är en lagom dos.

   

  Paranötter
  Förutom E- och C-vitamin ­innehåller denna nöt även selen som motverkar solskador. Endast fyra nötter om dagen behövs för att ­tillgodose ditt dagliga selenbehov.

   

  Gul och röd paprika
  Det höga C-vitamin-innehållet i paprika ökar ­kollagenbildningen i huden. Skiva den och lägg på ­smörgåsen varje dag!

   

  Fet fisk
  Fet fisk som lax, makrill och sill är fullproppad med ­omega-3 som gör din hud vacker och spänstig. Passa på att få in lite fet fisk redan under frukosten genom att lägga lite makrill på morgonmackan.

   

  Avokado
  Här finns det gott om både hälsosamma fetter och E-vitamin som tillför både spänstighet och fukt till din hud. Avokado innehåller även B-vitaminet biotin som stärker hår och naglar. Sikta på att äta ett par avokador varje vecka.


  Grönt te
  Här finns det antioxidanter med riktigt krut i som håller din hud ung och frisk och även motverkar hängande ögonlock. Ett par koppar dagligen är en lagom mängd.

   

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!