• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så mycket samlade vi in till katterna!

  Vi gav er läsare chansen att hjälpa oss på tidningen att ge alla katter ett gott liv. Ni lyssnade. Ni visade kärlek. För hos er klappar stora och varma hjärtan. Underbara läsare har skänkt över hundratusen kronor till Djurskyddets fina arbete. Ett resultat över all förväntan. Tack!

  Så mycket samlade vi in till katterna!

  Så många av er läsare har öppnat både hjärtan och plånböcker för att hjälpa utsatta, sjuka och hemlösa katter via vår insamling För djurens bästa. Hela 104 385 kronor har ni samlat in! Vi på redaktionen och alla medarbetare inom Djurskyddet är överväldigade av det fina engagemang ni visat. Vi tackar från djupet av våra hjärtan!

  Insamlingen är ett samarbete mellan tidningarna Nära och Hemmets Journal och startade tidigt i somras då vi i en artikel berättade om katterna Figaro och Charlie, två svårt utsatta kattkillar vars dagar var räknade.

  Men detta var historier med lyckligt slut. Tack vare vänliga själar på Djurskyddets lokalföreningar fick katterna både kärlek och vård, och så småningom nya hem med ägare som älskar dem. Och Figaro, ja han har till och med blivit stödkatt och hjälper nu andra hemlösa kattungar. Visst är det underbart!

  – Vi på Djurskyddet är fantastiskt glada för responsen från tidningsläsarna, säger Lisa Löhr som är insamlingsansvarig. Det har varit väldigt positivt att följa hur det kommit in både stora och små gåvor från människor över hela landet.

  – En givare har skänkt ett mycket stort belopp och vi känner en enorm tacksamhet både till denna person och till alla er andra som bidragit med gåvor. Vi kommer att skicka ut ett personligt tack till alla som vi har adresser till. Till alla andra, bland annat ni som swishat, vårt tack till er vill jag framföra här!
  Ja, det har kommit in bidrag på olika sätt, huvudsakligen via PlusGirot och swish. Men någon har även skickat en slant och ett rart kort direkt till redaktionen. Det gick också bra, chefredaktören såg själv till så att pengarna sattes in på PlusGirot till För djurens bästa.

  Den generösa slutsumman 104 385 kronor kommer nu att användas för att hjälpa utsatta katter att, precis som Figaro och Charlie, få hjälp via Djurskyddets lokalföreningar, djurhem och jourhem runt om i Sverige.

  Låt oss avrunda med ännu en liten solskenshistoria, den om katten Ivan som påträffades utanför Växjö i ett förskräckligt skick. Hela kroppen var täckt av otäcka tovor och han var helt orkeslös efter sitt svåra liv på gatorna. Ivan kom till Djurskyddet Sigfrids katthem, rädd och otrygg. Det var svårt för personalen att få kontakt.

  Men i buren intill bodde Siri med sina tre kattungar. När Ivar repat sig, blivit vaccinerad, rakad och kastrerad fick han träffa Siri. Och kärlek uppstod. Ivan tog på sig papparollen, han hjälpte till att uppfostra ungarna, tvätta dem och leka. Samtidigt blev han åter trygg i människors närhet.

  Idag är kattungarna stora och har flyttat hemifrån, Siri och Ivan är båda adopterade av samma jourhem. Nu lever de sida vid sida, kärare och lyckligare än någonsin. De har faktiskt ett eget Instagramkonto, @siriandivan. Där kan du följa dem!

  Det känns extra härligt att berätta om vår insamling nu, lagom till 4 oktober då det är Djurens dag. Visst vill vi att alla dagar ska vara de bästa för våra fyrbenta vänner, men just den här dagen kan vi slösa lite extra med kärleken. Samtidigt som vi tvåbenta smaskar på en kanelbulle – vars dag det också är, detta magiska datum.

   

  Kattens status behöver höjas!

  – Ett stort och varmt tack till alla som valt att stödja vårt viktiga arbete! Vi arbetar varje dag för att hjälpa katter som blivit hemlösa. Men vi arbetar lika hårt för att hindra att fler katter blir hemlösa. Viktigast i det arbetet är att få en lag om obligatorisk ID-märkning och registrering av katter, precis som vi har för hundar. Och att alla kattägare som låter sin katt gå ute kastrerar den så det inte föds fler oönskade kattungar. Kattens status behöver höjas och jag känner att vi är på väg åt rätt håll! säger Djurskyddets generalsekreterare Åsa Hagelstedt.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!