• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • De besteg Kebnekaise – på inlines!

  Vännerna Andreas Carlson, Martin Andersson, Niclas Karlsson och Niklas Jonsson från Borås har som mål att varje år genomföra en unik resa.

  De besteg Kebnekaise – på inlines!

  – Vi har gjort någon lite halvidiotisk grej i sju år nu. Vi har vandrat över Hallandsåsen med skridskor, korsat Öland på längdskidor på sommaren men aldrig gjort något med inlines innan, säger Andreas Carlson, 27 år.
  I år blev det en tuff resa upp för Sveriges högsta berg, Kebnekaise.

  – Det här är det jobbigaste vi har gjort hittills. För varje steg vi tog framåt så rullade vi några centimeter bakåt, berättar Niklas Jonsson.

  På vägen upp mötte de andra vandrare som inte trodde sina ögon. Mest förvånad var dock helikopterpiloten som skulle ta dem till starten.

  – Han sa att vi aldrig skulle klara det här.

  Gänget började klättringen från fjällstationen och efter sju timmar och 50 minuter var de uppe på toppen.
  – Vi tog oss upp och ner på totalt 13 timmar. Vi gick upp med inlines och sedan åkte vi stjärtlapp ner på de partier där det gick, säger Andreas Carlson.

  Under kvällen ägnade sig killarna åt ett välförtjänt firande.

  – Vi hade två mål med dagen. Vi skulle komma till toppen och hinna hem innan baren stängde. Vi lyckades med båda, säger Niklas Jonsson med ett skratt.

  Det tog Andreas Carlson, Martin Andersson, Niclas Karlsson och Niklas Jonsson närmare åtta timmar att nå toppen med sina udda skodon.
  Foto: Privat

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!