Så ska Sven-Åkes konsertdröm bli verklighet

Sven-Åke Ståhls dröm är att spela dragspel för publik i Gårdstånga kyrka, mitt i Skåne. Nu blir hans dröm verklighet och du som är läsare av Hemmets Journal är hjärtligt välkommen!

Det var i slutet av förra året som Hemmets Journal efterlyste läsarnas hemliga drömmar/ nyårslöften. Vi lovade att hjälpa till så gott vi kunde.

Ett av de mest annorlunda och roliga breven vi fick in var från Sven-Åke Ståhl: ”Jag vill spela i Gårdstånga kyrka för publik. Det hade gjort mig överlycklig”.

Det var en så speciell önskan att vi inte kunde motstå!

Sven-Erik är förstås inte nybörjare och nu har han dessutom specialtränat dragspel i sex månader med musikern Börje Wessman.

Och nu är det snart dags för konsert!

Hemmets Journal, i samarbete med Svenska kyrkan i Eslöv, bjuder nu in till dragspelskonsert i Gårdstånga kyrka, lördag den 21 september kl 16.

Alla är hjärtligt välkomna. Vi hoppas göra denna konsert till en oförglömlig upplevelse för Sven-Åke. Och för alla oss i publiken, förstås!

Det är givetvis gratis inträde till kyrkan, men kom i tid om du vill vara säker på att få plats.

Konserten kommer att dokumenteras och ett reportage med fina bilder publiceras i Hemmets Journal nr 44/45

 

En vacker kyrka på skånska slätten

Gårdstånga ligger ute på landsbygden mellan Lund och Eslöv. Om du åker bil tar du dig enklast dit genom att köra väg E 22 genom Lund och sedan fortsätta 15 kilometer nordost. Du kan också ta buss till Gårdstånga.

Gårdstånga kyrka byggdes någon gång under 1100-1200-talet, men har byggts till och om flera gånger.

Kyrkan är kanske mest känd för de många renässansinventarier som tillverkades under åren 1609-1628 av träsnidaren Jacob Kremberg.

Scroll to Top