• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lewis försökte mörda sin fru med cyanid

  När Lewis Harry träffade Sharon Jones blev han blixtförälskad och ville att hon skulle bli hans fru. Men det fanns ett problem – han var redan gift med Diane. Han ville bli av med hustrun och få ut pengarna på hennes livförsäkring. Tyvärr föll trebarnsmamman Julie Lewis offer för Lewis djävulsks plan att förgifta hustrun med cyanid.

  Lewis försökte mörda sin fru med cyanid

  Det var en helt vanlig måndagsmorgon när 46-åriga trebarnsmamman Julie Williams kom till sitt jobb på försäkringsbolaget Trans America Title i Tempe, Arizona. Efter att plöjt igenom en del administrativa uppgifter blev hon törstig och gick till vattenautomaten för att ta ett glas vatten.

  När hon tagit den första klunken sprang hon mot toaletten. Hennes tre kollegor på kontoret undrade vad som tagit åt henne. De sippade försiktigt på vattnet. Det räckte för att känna en brännande smak i munnen.

  Kollegorna hittade Julie medvetslös på toalettgolvet.

  När läkarna på sjukhuset gjorde en magnetröntgen av hjärnan upptäckte de att Julie var hjärndöd, hon skulle aldrig mer vakna upp.

  – Det fanns inget hopp och vi insåg att det var lika bra att stänga av livsuppehållande utrustning så fort som möjligt, sa Julies dotter Patti Williams.

  När polisen tog prover på vattnet i vattenautomaten innehöll det tillräckligt mycket cyanid för att kunna döda 150 människor! Även kontorets kaffemaskin innehöll ansenliga mängder cyanid.

  Vem hade hällt det dödliga giftet i både vattenautomaten och kaffeautomaten, och vem ville mördaren åt? Det var frågor som polisen ställde till Julies tre kollegor.

  En av dem, Diane Harry, berättade för polisen att det troligtvis var hon som var måltavlan. När hennes man bjudit henne på whisky några kvällar tidigare hade det smakat konstigt och hon hade blivit sjuk av att bara läppja på drinken.

  Utredarna åkte hem till henne och undersökte flaskan som hon druckit från och mycket riktigt, den innehöll cyanid. Dianes man Lewis sa sig veta vem som låg bakom förgiftningen. Han hette Roy Fritzpatrick, en 43-årig chaufför. Anledningen var svartsjuka eftersom Lewis blivit vän med en kvinna på skolan där han arbetade, 33-åriga Sharon Jones. Hon var Fritzpatricks före detta flickvän. Han hade aldrig accepterat att bli avvisad och hade efteråt förföljt henne. Lewis hade hjälpt henne med att få domstolsbeslut på att Fritzpatrick inte fick vistas i närheten av henne.


  Hemlig affär

  Lewis visade ett flertal hotbrev som Fritzpatrick skrivit till honom och Diane. Bland annat ett till honom där han skrev att han skulle döda hans fru för att han skulle få känna hur det är att bli lämnad ensam.

  När utredaren Mike Palmer konfronterade Fritzpatrick med breven nekade han först, men redan någon dag senare erkände han att han skickat brev med hot. Sharon Jones berättade samtidigt att hon och Lewis var mer än bara vänner. De var förälskade och han hade lovat gifta sig med henne så fort skilsmässan med frun var klar. Fritzpatrick hade spanat på Lewis och hans fru, och konstaterat att allt var som vanligt mellan dem. Alltså ljög han för Sharon om skilsmässan.

  Men Fritzpatrick nekade till att han skulle ha skickat alla hotbreven som polisen visade honom. När experter granskade breven upptäckte de skillnader på kuverten som de låg i. Vissa hade fabrikationsfel och kunde de hitta den som köpt dessa kuvert, kunde de troligtvis sätta dit mördaren.

  Lewis Harry var deras misstänkte och de åkte till hans arbetsrum på skolan. I hans papperskorg hittade de ett kvitto på att han köpt cyanid för skolans räkning från ett lokalt kemiföretag. Men kvittot var undertecknat med Charles Holly. När experter jämförde den anteckningen med Lewis Harrys namnteckning fann de snabbt likheter i hur bokstäverna såg ut.

  När de visade en bild på Lewis Harry hos kemiföretaget fick de också bekräftat att det var Lewis som hade köpt giftet under förevändningen att cyaniden skulle användas i kemiska experiment på skolan.


  Avslöjad av tennisrack

  Polisen åkte tillbaka till Lewis arbetsrum och i en skrivbordslåda hittade de samma typ av kuvert som hotbreven skickats i. Rummet innehöll också spår av cyanid.

  Försäkringsbolagets kontor hade ett nyckelkortssystem för att ta sig in. Av loggen framgick att Diane Harrys kort använts på lördagsförmiddagen helgen innan Julie fick giftet i sig och dog. Men Diane hade inte varit på kontoret under helgen. En man som arbetat där på lördagen sa att han sett en man gå in i byggnaden på förmiddagen. Han kunde inte identifiera mannen, men mindes att han hade ett tennisrack liggande i bilen. Lewis spelade ofta tennis.

  Lewis Harry greps för mordet på Julie Williams och mordförsöket på sin fru Diane. Åklagaren Cleve Lynch menade att Lewis Harry var olycklig i sitt äktenskap och när han träffade Sharon Stone blev han blixtförälskad och ville genast gifta sig med henne. Men frun stod i vägen för hans lycka.

  När hotbrevet från Roy Fritzpatrick dök upp trodde han sig ha hittat den perfekta lösningen på hur han skulle mörda henne och samtidigt ge sig själv alibi. Därför förstärkte han hoten genom att själv författa brev som såg likadana ut. Han missade dock en viktig detalj – kuverten såg inte likadana ut.

  Diane Harry hade en livförsäkring på 75 000 dollar där Lewis Harry var förmånstagare. Så det var ekonomiskt mer fördelaktigt om hon dog jämfört med att skilja sig från henne.

  Lewis Harry dömdes till livstids fängelse för ett mord och fyra mordförsök. Han har hela tiden hävdat att han är oskyldig till det han dömdes för.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!