• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hälsonytt!

  Det dyker ständigt upp nya forskningsrön och upptäcker i hälsovärlden. Här kommer några av de senaste!

  Hälsonytt!

  Ta ett "naturpiller" mot stress

  Forskare vid universitetet i Michigan har slagit fast att det räcker med att befinna sig i naturen i 20 minuter för att nivåerna av stresshormonet kortisol ska reduceras med cirka tio procent. Och det behöver inte vara någon djup urskog för att den högt naturliga medicinen ska fungera - det går lika bra med en park eller en grönskande trädgård.  80 % ...

  ... av svenskarna säger att de vill vara mer fysiskt aktiva. Det visar en undersökning om hälsa på arbetsplatsen, gjord av Yougov och Herbalife Nutrition. Trots det uppger endast en av tio att de får lov att träna under arbetstid.

   

   

  Socker får tumörer att växa

  Läsk och andra söta drycker göder cancerceller och får dem att växa. Det har för första gången kunnat visas i en vetenskaplig studie vid Weill Cornell Medicine
  i New York. En grupp möss matades med fruktos-glukossirap, en vanlig ingrediens i läsk, något som fick deras tarmtumörer att både växa snabbare och bli större än hos de möss som serverades normalkost.

   

   

  Visste du att …

  … det inte är en slump att du känner dig sjukare nattetid om du lider av en förkylning, influensa eller magsjuka? Dygnsrytmen reglerar inte bara din sömn utan håller också koll på ditt immunsystem, som är som mest aktivt på natten när du sover.

   

   

   

  Seniorens bästa diet

  Är du senior och samtidigt överviktig är det en proteinrik och samtidigt kalorisnål diet du ska satsa på för att bli av med några kilon. Då bibehåller du din muskelmassa och bentäthet samtidigt som ditt ohälsosamma fett försvinner. Det slogs nyligen fast i en studie från Wake Forest University.  Myt: Kalorier i grönsaker räknas inte!

  Sant. Det är så få kalorier i de flesta grönsaker att du måste äta väldigt stora mängder för att det ska påverka din vikt.

   

   

   

   

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!